Oldal kiválasztása

GESZTENYEKRÉM

Mi kell hozzá?

25 dkg natúr gesztenyemassza

szénsavas ásványvíz

1 db abált sertésvelő

3 EK méz

1/2 vaníliarúd vagy 2 ml vanília aroma

2 kupak sütőrum

Egy adag tartalmaz:

Ezzel kissé kilépünk a korlátok közül, ezért ritkán, ünnepnapokon készítjük. 

 

Elkészítés:

1 db gesztenyemassza kb. 6 – 8 db palacsinta vagy egy kisebb 16 cm-es torta megtöltésére elegendő.

A masszát villával összetörjük. Kb. 1 dl szénsavas ásványvízzel fellazítjuk, és belekeverjük az abált velőt. (Ez a mennyiség egyáltalán nem érezhető, ellenben vitaminbevitel szempontjából hasznos és krémessé teszi a masszát.)

Ezután ízesítjük. Méz, vanília, sütőrum mellé jöhet még egy kis reszelt narancshéj is akár.