GESZTENYEKRÉM
Mi kell hozzá?
25 dkg natúr gesztenyemassza
szénsavas ásványvíz
1 db abált sertésvelő
3 EK méz
1/2 vaníliarúd vagy 2 ml vanília aroma
2 kupak sütőrum
Egy adag tartalmaz:
Ezzel kissé kilépünk a korlátok közül, ezért ritkán, ünnepnapokon készítjük.
Elkészítés:
1 db gesztenyemassza kb. 6 – 8 db palacsinta vagy egy kisebb 16 cm-es torta megtöltésére elegendő.
A masszát villával összetörjük. Kb. 1 dl szénsavas ásványvízzel fellazítjuk, és belekeverjük az abált velőt. (Ez a mennyiség egyáltalán nem érezhető, ellenben vitaminbevitel szempontjából hasznos és krémessé teszi a masszát.)
Ezután ízesítjük. Méz, vanília, sütőrum mellé jöhet még egy kis reszelt narancshéj is akár.