MÁJGALUSKA
Mi kell hozzá?
500 g sertésmáj
500 g turbó darált hús (300 g darált lapocka, 200 g darált zsírszalonna)
(Én 1,5 kg darált húst szoktam venni (1 kg lapocka, 0,5 kg zsírszalonna), amit 3 felé osztok beízesítés után.)
1 db tojás
só, bors, pirospaprika
Egy adag (kb. 100 g) tartalmaz:
| Kalória (kcal) | 242,18 |
| Fehérje (g) | 18,31 |
| Zsír (g) | 18,15 |
| Szénhidrát (g) | 1,40 |
Elkészítés:
A sertésmájat megtisztítjuk, eltávolítjuk a nemkívánatos részeket (1,2,3). A turbó darált húshoz (5) hozzákeverjük a ledarált/leturmixolt sertésmájat. Én turmixgéppel (4) szoktam összezúzni a kockákra vágott májat. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával meghintjük, beleütjük a tojást (6). Összedolgozzuk az egészet (7). Kanállal szaggatjuk a levesbe (8).
Először a gombócos variációt erőltettem, de a máj miatt lágyabb lesz a massza, ezért könnyítsük meg a dolgunkat, szaggassuk kanállal a levesbe! (Következő héten érkezik a leves recept 🙂 )