Oldal kiválasztása

MÁJGALUSKA

Mi kell hozzá?

500 g sertésmáj

500 g turbó darált hús (300 g darált lapocka, 200 g darált zsírszalonna)

(Én 1,5 kg darált húst szoktam venni (1 kg lapocka, 0,5 kg zsírszalonna), amit 3 felé osztok beízesítés után.)

1 db tojás

só, bors, pirospaprika

Egy adag  (kb. 100 g) tartalmaz:

Kalória (kcal) 242,18
Fehérje (g) 18,31
Zsír (g) 18,15
Szénhidrát (g) 1,40

 

Elkészítés:

A sertésmájat megtisztítjuk, eltávolítjuk a nemkívánatos részeket (1,2,3). A turbó darált húshoz (5) hozzákeverjük a ledarált/leturmixolt sertésmájat. Én turmixgéppel (4) szoktam összezúzni a kockákra vágott májat. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával meghintjük, beleütjük a tojást (6). Összedolgozzuk az egészet (7). Kanállal szaggatjuk a levesbe (8).

Először a gombócos variációt erőltettem, de a máj miatt lágyabb lesz a massza, ezért könnyítsük meg a dolgunkat, szaggassuk kanállal a levesbe! (Következő héten érkezik a leves recept 🙂 )