Oldal kiválasztása

MÁJGALUSKA LEVES

Mi kell hozzá?

4-5 adaghoz

Sárgarépa: 190 g

Fehérrépa: 80 g

Zeller: 105 g

Karalábé: 82 g

Sertés zsír: 30 – 40 g (1 EK)

Vöröshagyma: 65 g

Sertésmáj 500 g

Turbó darált hús 500 g (300 g darált lapocka, 200 g zsírszalonna)

 

 

 

Egy adag  (kb. 300 ml) tartalmaz:

Kalória (kcal) 340,67
Fehérje (g) 12,91
Zsír (g) 29,73
Szénhidrát (g) 5,63

Elkészítés:

Elkészítjük a májgaluskát: https://rofihus.hu/majgaluska/

Összeaprítjuk a zöldségeket, mindenki tetszés szerint kockára a zellert és a karalábét, karikára a répákat, de azt is lehet kockázni. A zsíron az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, majd pici pirospaprikával meghintjük (éppen csak a gusztusos szín kedvéért), majd ráborítjuk a zöldségegyveleget. Sózzuk, borsozzuk, majd néhány percre lefedve pároljuk. Amikor kicsit lágyabbá válnak a zöldségek és átforrósodtak, felengedjük kb. 3 liter hideg vízzel. Forrásnál, minimumra vesszük a hőt, éppen csak „püspürükköljön”. Amikor a zöldségek már majdhogynem megfőnek, beleszaggatjuk a májgaluskát kanállal.

[.$?*|{}() _i=”0″ _address=”1.0.0.0″ /][^; _i=”1″ _address=”1.0.0.1″ /][1 _i=”2″ _address=”1.0.0.2″ /]