MÁJGALUSKA LEVES
Mi kell hozzá?
4-5 adaghoz
Sárgarépa: 190 g
Fehérrépa: 80 g
Zeller: 105 g
Karalábé: 82 g
Sertés zsír: 30 – 40 g (1 EK)
Vöröshagyma: 65 g
Sertésmáj 500 g
Turbó darált hús 500 g (300 g darált lapocka, 200 g zsírszalonna)
Egy adag (kb. 300 ml) tartalmaz:
| Kalória (kcal) | 340,67 |
| Fehérje (g) | 12,91 |
| Zsír (g) | 29,73 |
| Szénhidrát (g) | 5,63 |
Elkészítés:
Elkészítjük a májgaluskát: https://rofihus.hu/majgaluska/
Összeaprítjuk a zöldségeket, mindenki tetszés szerint kockára a zellert és a karalábét, karikára a répákat, de azt is lehet kockázni. A zsíron az apróra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük, majd pici pirospaprikával meghintjük (éppen csak a gusztusos szín kedvéért), majd ráborítjuk a zöldségegyveleget. Sózzuk, borsozzuk, majd néhány percre lefedve pároljuk. Amikor kicsit lágyabbá válnak a zöldségek és átforrósodtak, felengedjük kb. 3 liter hideg vízzel. Forrásnál, minimumra vesszük a hőt, éppen csak „püspürükköljön”. Amikor a zöldségek már majdhogynem megfőnek, beleszaggatjuk a májgaluskát kanállal.