Oldal kiválasztása

RAKOTT KEL

Mi kell hozzá? 6 – 8 adag

 

1 kisebb fej kelkáposzta

2 gerezd fokhagyma

1 kis fej hagyma

1 kg turbó darált hús (60 dkg lapocka, 40 dkg zsírszalonna)

3 sertés agyvelő rózsa

6 db tojás

só, bors, pirospaprika, őrölt kömény

sertés zsír

Egy adag tartalmaz:

 

Kalória (kcal) 478,35
Fehérje (g) 16,46
Zsír (g) 44,07
Szénhidrát (g) 4,21

 

 Elkészítés:

Előkészítjük az alapanyagokat:

A kelkáposztát csíkokra szeleteljük. Megtisztítjuk a fokhagymákat, a hagymát. A kelkáposztát megfőzzük a 2 lereszelt fokhagymával, sóval, borssal, kevés köménymaggal. (1,2,3)

Amíg fő a kelkáposzta, foglalkozunk a darált hússal. 1 EK sertés zsíron megdinszteljük a hagymát, majd pirospaprikát szórunk, rá. A darált húst beleforgatjuk, és addig kevergetjük, míg elveszti a színét. (kb. 10 – 15 perc). Ne fedjük le, és érdemes többször szétnyomkodni a fakanállal , amíg fő. (4,5,6,7)

A megfőtt kelkáposztát lecsepegtetjük, kétfelé osztjuk, majd az egyik felét egy tepsi aljára szétterítjük.

A darált húst ráborítjuk, és elosztjuk egyenletesen. (9)

A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a velőkkel összeturmixoljuk, és a darált húst meglocsoljuk vele. (8,10)

A fehérjéből TOTE-t készítünk. https://rofihus.hu/totu-tote/

A kelkáposzta másik felét a darált húsra tesszük, majd a tetejére kenjük a TOTE-t. (12,13,14) Ha nem felejtem el, 1 KK zsírt a TOTE krémbe is teszek, jót tesz neki.

A sütőben 180′ kb. 40-45 percig sütjük.