CUKKINI VAGY TÖKPÜRÉ
Mi kell hozzá?
- cukkini, vagy más tökféle
- bőrkepép
- citrom
Elkészítés:
- Tetszőleges mennyiségű cukkinit és/vagy tököt pucoljunk meg, ha nagyok a magjai, és már erősen érett, szivacsos a belseje, akkor azt is kaparjuk ki, de ha még friss, zsenge, nyugodtan hagyjuk benne, aprítsuk fel.
- Egy nagy lábasba téve 1 evőkanál citromlével 20-25 perc alatt főzzük puhára.
- Öntsük le róla a vizet, de nem kell kinyomkodnunk, így is nagyon összeesik.
- Az eredeti receptben a zselatint bőrkepéppel váltjuk ki. Tegyünk hozzá literenként 50g bőrkepépet, és az egészet turmixszoljuk össze, teljesen pépesítsük le.
- Forraljuk fel újra, forrástól számítva 5 percet még forraljuk.
- Tegyük végleges helyére, dunsztra nincs szükség.
- Tiszta steril merőkanállal és beöntő tölcsérrel töltsük steril üvegekbe, tekerjünk rá steril kupakját, és állítsuk fejre 5 percre, hogy a vákuum kialakulhasson, ez fogja tartósítani.
Forrás: paleo5letek.blogspot.hu