Oldal kiválasztása

CUKKINI VAGY TÖKPÜRÉ

Mi kell hozzá?

  • cukkini, vagy más tökféle
  • bőrkepép
  • citrom

 

Elkészítés:

  1. Tetszőleges mennyiségű cukkinit és/vagy tököt pucoljunk meg, ha nagyok a magjai, és már erősen érett, szivacsos a belseje, akkor azt is kaparjuk ki, de ha még friss, zsenge, nyugodtan hagyjuk benne, aprítsuk fel.
  2. Egy nagy lábasba téve 1 evőkanál citromlével 20-25 perc alatt főzzük puhára.
  3. Öntsük le róla a vizet, de nem kell kinyomkodnunk, így is nagyon összeesik.
  4. Az eredeti receptben a zselatint bőrkepéppel váltjuk ki. Tegyünk hozzá literenként 50g bőrkepépet, és az egészet turmixszoljuk össze, teljesen pépesítsük le. 
  5. Forraljuk fel újra, forrástól számítva 5 percet még forraljuk.
  6. Tegyük végleges helyére, dunsztra nincs szükség.
  7. Tiszta steril merőkanállal és beöntő tölcsérrel töltsük steril üvegekbe, tekerjünk rá steril kupakját, és állítsuk fejre 5 percre, hogy a vákuum kialakulhasson, ez fogja tartósítani.

Forrás: paleo5letek.blogspot.hu