Oldal kiválasztása

BÖLLÉRMÁJ

Mi kell hozzá? 4 főre

600 g sertésmáj

100 g füstölt szalonna

8 db sertés velőrózsa

1 kis fej hagyma

1 EK sertészsír

só, bors, pirospaprika, majoranna, szemesbors

 

Egy adag  (kb. 250 g) tartalmaz:

Étel neve Böllér máj
Kalória (kcal) 638,49
Fehérje (g) 35,76
Zsír (g) 52,42
Szénhidrát (g) 5,83

Elkészítés:

Egy kis fazék vízbe sót és 5 – 6 szem szemes borsot teszünk, és a velőt kb. 10 – 12 perc alatt megfőzzük. (1)

Ezalatt 1 EK zsíron a felkockázott szalonnát lepirítjuk, rátesszük az apróra vágott hagymát, és rádobunk 1 TK pirospaprikát. (2,3) Erre jön a felcsíkozott sertésmáj. A só kivételével fűszerezzük. (4) Kb. 15 – 20 perc alatt készre főzzük. A lecsepegtetett velőt beleforgatjuk kissé áttörve. (5) A legvégén, mikor már elkészült megsózzuk.

Köretként rozmaringos répakockákat (6), vagy petrezselymes karalábékockákat tálalunk.