BÖLLÉRMÁJ

Mi kell hozzá? 4 főre
600 g sertésmáj
100 g füstölt szalonna
8 db sertés velőrózsa
1 kis fej hagyma
1 EK sertészsír
só, bors, pirospaprika, majoranna, szemesbors
Egy adag (kb. 250 g) tartalmaz:
Étel neve | Böllér máj |
Kalória (kcal) | 638,49 |
Fehérje (g) | 35,76 |
Zsír (g) | 52,42 |
Szénhidrát (g) | 5,83 |
Elkészítés:
Egy kis fazék vízbe sót és 5 – 6 szem szemes borsot teszünk, és a velőt kb. 10 – 12 perc alatt megfőzzük. (1)
Ezalatt 1 EK zsíron a felkockázott szalonnát lepirítjuk, rátesszük az apróra vágott hagymát, és rádobunk 1 TK pirospaprikát. (2,3) Erre jön a felcsíkozott sertésmáj. A só kivételével fűszerezzük. (4) Kb. 15 – 20 perc alatt készre főzzük. A lecsepegtetett velőt beleforgatjuk kissé áttörve. (5) A legvégén, mikor már elkészült megsózzuk.
Köretként rozmaringos répakockákat (6), vagy petrezselymes karalábékockákat tálalunk.