Oldal kiválasztása

BROKKOLI KRÉMLEVES SZALONNACHIPS-SZEL

Mi kell hozzá?  3-4 adag

1 közepes fej hagyma

1-2 gerezd fokhagyma (nem kötelező)

1 fej brokkoli (500 g)

só, bors

200 – 300 ml megmaradt hús/csontlé

50 – 100 g bőrkepép https://rofihus.hu/borkepep

(ízlés szerint, de volt, hogy nem is tettem bele, de mindenképp hasznos, ha benne van)

Egy adag  (kb. 250 ml) tartalmaz:

Étel neve Brokkolikrém leves
Kalória (kcal) 273,80
Fehérje (g) 7,14
Zsír (g) 23,84
Szénhidrát (g) 6,85

Elkészítés:

A felaprított hagymát, fokhagymát 1 EK zsíron üvegesre pároljuk (1,2,4), nem fontos nagyon apróra vágni, úgyis turmixoljuk. A megtisztított, rózsáira szedett brokkolit (3) rádobjuk. (én a szárát is bele szoktam tenni, miután a fásabb részeit levágtam). Sózzuk, borsozzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy a brokkolik kikandikáljanak(5). Lefedve puhára főzzük (kb. 15 – 20 perc). Botmixerrel összeturmixoljuk (7,8), majd a maradék hús/csontlével felöntjük. Közben a bőrkepépet egy kevés lével szintén összeturmixoljuk, majd a leveshez adjuk (8,9) és 2-3 percig összefőzzük.

Levesbetétnek 2 mm vastag füstölt húsos szalonna szeleteket vágunk, és zsírjára sütjük (10,11,12).