CSÁSZÁRMORZSA
Mi kell hozzá? (2 főre)
3 db sertés agyvelő
6 db tojás szétválasztva
3 TK méz
1 EK zsír
Egy adag (kb. 220 g) tartalmaz:
| Étel neve | CSÁSZÁRMORZSA |
| Kalória (kcal) | 472,22 |
| Fehérje (g) | 23,32 |
| Zsír (g) | 36,41 |
| Szénhidrát (g) | 12,80 |
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a velővel és a mézzel egy konyhai aprítógépben összekeverjük (1).
A fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük (2).
A sárgáját a fehérjébe forgatjuk (3,4).
A serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és a masszát ráöntjük (5,6,8).
Visszavesszük a hőt, hogy ne kapja oda, és lefedjük, de ne menjünk messzire, mert 1-2 perc után átforgathatjuk (7,9).
Cukor- és tartósítószer mentes lekvárral tálaljuk (10).