Oldal kiválasztása

BACONBE CSOMAGOLT NYELV ÉS SZÍV SZALONNÁVAL, VELŐVEL TÖLTVE

Mi kell hozzá? (4 adag)

 

2 db sertés szív

1 db sertés nyelv

250 g velő

80 – 100 g füstölt szalonna

130 g vöröshagyma

20 g zsír

10 g fokhagyma

só, bors, majoranna, petrezselyem

 

Egy adag  (kb. 300 g) tartalmaz:

 

Étel neve BACONBE CSOMAGOLT NYELV ÉS SZÍV SZALONNÁVAL, VELŐVEL TÖLTVE
Kalória (kcal) 1048,61
Fehérje (g) 39,63
Zsír (g) 97,47
Szénhidrát (g) 3,37

Elkészítés:

 

Előkészítjük a szivet és a nyelvet. Amennyire tudjuk kiterítjük (1, 2, 11).

Fokhagymás, szemesborsos, sós vízben megfőzzük (3, 4).

A velőt is megabáljuk szintén sóval, szemes borssal (5, 6, 7).

A szalonnát összekockázzuk, és hagymával zsíron összedolgozzuk, sóval, borssal, majorannával, kevés pirospaprikával megszorjuk közben (8, 9, 10).

A kihűlt megfőtt szívre és nyelvre ráhalmozzuk a velővel kikevert, közben kihűtött  hagymás szalonnát, amit baconcsíkokra fektettünk (13, 14, 15, 17).

Feltekerjük a megtöltött belsőségeket (16, 18), majd a bacont rápirítjuk (19, 20). 

(Légkeveréses felső grill, 180 fok – nálam, de mindenki ismeri a saját sütője képességeit)

Ferdén szeletelve tálaljuk, mindenféle köret nélkül ezt az ütős fogást (22, 23, 24, 25)