BACONBE CSOMAGOLT NYELV ÉS SZÍV SZALONNÁVAL, VELŐVEL TÖLTVE
Mi kell hozzá? (4 adag)
2 db sertés szív
1 db sertés nyelv
250 g velő
80 – 100 g füstölt szalonna
130 g vöröshagyma
20 g zsír
10 g fokhagyma
só, bors, majoranna, petrezselyem
Egy adag (kb. 300 g) tartalmaz:
| Étel neve | BACONBE CSOMAGOLT NYELV ÉS SZÍV SZALONNÁVAL, VELŐVEL TÖLTVE |
| Kalória (kcal) | 1048,61 |
| Fehérje (g) | 39,63 |
| Zsír (g) | 97,47 |
| Szénhidrát (g) | 3,37 |
Elkészítés:
Előkészítjük a szivet és a nyelvet. Amennyire tudjuk kiterítjük (1, 2, 11).
Fokhagymás, szemesborsos, sós vízben megfőzzük (3, 4).
A velőt is megabáljuk szintén sóval, szemes borssal (5, 6, 7).
A szalonnát összekockázzuk, és hagymával zsíron összedolgozzuk, sóval, borssal, majorannával, kevés pirospaprikával megszorjuk közben (8, 9, 10).
A kihűlt megfőtt szívre és nyelvre ráhalmozzuk a velővel kikevert, közben kihűtött hagymás szalonnát, amit baconcsíkokra fektettünk (13, 14, 15, 17).
Feltekerjük a megtöltött belsőségeket (16, 18), majd a bacont rápirítjuk (19, 20).
(Légkeveréses felső grill, 180 fok – nálam, de mindenki ismeri a saját sütője képességeit)
Ferdén szeletelve tálaljuk, mindenféle köret nélkül ezt az ütős fogást (22, 23, 24, 25)