Oldal kiválasztása

BELSŐSÉGPÖRKÖLT

Mi kell hozzá?

4 főre:
Sertésnyelv 435 g
Sertésszív 560 g
Sertészsír 43 g
Szalonna (füstölt) 125 g
Tojássárgája 1 db
Vöröshagyma 150 g
Fokhagyma 1-2 gerezd
Sertés agyvelő 45 g

Egy adag  (kb. 250 g) tartalmaz:

Étel neve Belsőségpörkölt
Kalória (kcal) 845,48
Fehérje (g) 45,80
Zsír (g) 71,81
Szénhidrát (g) 4,43

Elkészítés:

A füstölt szalonnát felkockázzuk (1,2), a hagymákat felaprítjuk (3). A szalonnát zsírjára pirítjuk (4). Hozzáadjuk a hagymát (5), – és most figyelj, nem csalok! – a könnyebb emészthetőség érdekében, és hogy a szaft testesebb legyen, hűtő hideg szénsavas ásványvízzel (6) minimum kétszer, de jobb háromszor, a korábban üvegesre pirított szalonnás, hagymás egyveleget felöntjük, és zsírjára visszapirítjuk (7). Rászórjuk a pirospaprikát (8), összeforgatjuk, és a felaprított belsőségeket rádobjuk (9), fűszerezzük (10), újra megforgatjuk, és készre főzzük (11). Ha szükséges kevés szénsavas ásványvizet öntünk alá. A velőrózsákat a tojássárgájával összeturmixoljuk, és a kész étellel összeforraljuk mindaddig, amíg a szaft be nem sűrűsödik.