BELSŐSÉGPÖRKÖLT
Mi kell hozzá?
4 főre:
| Sertésnyelv 435 g |
| Sertésszív 560 g |
| Sertészsír 43 g |
| Szalonna (füstölt) 125 g |
| Tojássárgája 1 db |
| Vöröshagyma 150 g |
| Fokhagyma 1-2 gerezd |
| Sertés agyvelő 45 g |
Egy adag (kb. 250 g) tartalmaz:
| Étel neve | Belsőségpörkölt |
| Kalória (kcal) | 845,48 |
| Fehérje (g) | 45,80 |
| Zsír (g) | 71,81 |
| Szénhidrát (g) | 4,43 |
Elkészítés:
A füstölt szalonnát felkockázzuk (1,2), a hagymákat felaprítjuk (3). A szalonnát zsírjára pirítjuk (4). Hozzáadjuk a hagymát (5), – és most figyelj, nem csalok! – a könnyebb emészthetőség érdekében, és hogy a szaft testesebb legyen, hűtő hideg szénsavas ásványvízzel (6) minimum kétszer, de jobb háromszor, a korábban üvegesre pirított szalonnás, hagymás egyveleget felöntjük, és zsírjára visszapirítjuk (7). Rászórjuk a pirospaprikát (8), összeforgatjuk, és a felaprított belsőségeket rádobjuk (9), fűszerezzük (10), újra megforgatjuk, és készre főzzük (11). Ha szükséges kevés szénsavas ásványvizet öntünk alá. A velőrózsákat a tojássárgájával összeturmixoljuk, és a kész étellel összeforraljuk mindaddig, amíg a szaft be nem sűrűsödik.
Ez az étel egyszerűen mennyei! Köszi, hogy az elkészítés trükkjét is elárultátok!