BŐRKEPÉPES BÉBISPENÓT
Mi kell hozzá? 1 – 2 adag
125 g bébispenót
125 g bőrkepép
50- -60 g sertészsír
15 g fokhagyma (3 gerezd)
Egy adag (kb. 330 g) tartalmaz:
Persze ez a mennyiség 2 főnek is elegendő, főleg ha kicsit több hús, zsír van mellé.
| Étel neve | BŐRKEPÉPES BÉBISPENÓT (1 adag) |
| Kalória (kcal) | 741,34 |
| Fehérje (g) | 19,61 |
| Zsír (g) | 71,20 |
| Szénhidrát (g) | 7,05 |
Elkészítés:
A friss bébispenót leveleket megmossuk és lecsepegtetjük (1).
1 nagy EK zsírt (3) felhevítünk, és a felkockázott bőrkepépet (2) felolvasztjuk rajta (5). (Mintha rántást készítenénk.)
Beletesszük a lereszelt vagy apróra vágott fokhagymát (4).
Majd rádobjuk a lecsepegett spenótleveleket (6).
Az egész művelet néhány percig tart, a spenót is gyorsan összeesik (7). Pár perc alatt hagyjuk összerottyanni, és már majdnem kész is.
Amikor langyosra hűl, botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük (8).
Miután a bőrkepép újból megdermedt, másnap fogyasztjuk. Ekkor már csak langyosra melegítjük.
Főtt marhahússal vagy tojással vagy mindkettővel tálaljuk (10).