Oldal kiválasztása

BŐRÖS SÜLT CSÁSZÁR

Mi kell hozzá?

2 – 2,5 kg bőrös császárhús

nagyszemű só

só, bors

kevés ecet

Egy adag  (kb. 120 g) tartalmaz:

Étel neve Bőrös császár
Kalória (kcal) 1177,35
Fehérje (g) 63,76
Zsír (g) 102,35
Szénhidrát (g) 1,13

Elkészítés:

A bőrös császár bőrét megtisztítjuk, és a felső bőrkérget bevagdossuk.

A húst enyhén sózzuk, borsozzuk.

A tepsit alufóliával kibéleljük, kevés zsírt teszünk alá, majd belefektetjük a húst bőrrel felfelé, és a durva szemű sóval vastagon betakarjuk a bőrt. (Ne sajnáljuk, és ne féljünk, nem lesz sós! Ennek az a funkciója, hogy elvonja a bőr víztartalmát.)

Ahol nincs bőr ott a fóliával igyekszünk betakarni a husit, de nem kell az egészet lefóliázni.

A sütőben kb. 2,5 órát sütjük 180 fokon.

Amikor a hús már puha, kivsszük a sütőből, „beindítjuk a rakétákat”: felső grillre kapcsolunk, vagy felvesszük a maximális hőfokra a sütőnket.

Ezalatt a sókérget lefejtjük a bőrről (nagyobb darabokban leemelhető), és egy kevés ecettel megkenjük.

Vigyázat! Ne hajolj fölé!

Visszatesszük, és gyönyörködünk a keletkező buborékokban 🙂

Amikor már kelően buborékos és megpirult lekapcsoljuk a sütőt és kivesszük a tepsit.

Mióta erre a videóra rátaláltam, azóta így készítem a bőrös császárt. A kéregsónak erdélyi adalékmentes sót használok az itt látható nagyszemű só helyett.