BROKKOLI KRÉMLEVES SZALONNACHIPS-SZEL
Mi kell hozzá? 3-4 adag
1 közepes fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma (nem kötelező)
1 fej brokkoli (500 g)
só, bors
200 – 300 ml megmaradt hús/csontlé
50 – 100 g bőrkepép https://rofihus.hu/borkepep
(ízlés szerint, de volt, hogy nem is tettem bele, de mindenképp hasznos, ha benne van)
Egy adag (kb. 250 ml) tartalmaz:
| Étel neve | Brokkolikrém leves |
| Kalória (kcal) | 273,80 |
| Fehérje (g) | 7,14 |
| Zsír (g) | 23,84 |
| Szénhidrát (g) | 6,85 |
Elkészítés:
A felaprított hagymát, fokhagymát 1 EK zsíron üvegesre pároljuk (1,2,4), nem fontos nagyon apróra vágni, úgyis turmixoljuk. A megtisztított, rózsáira szedett brokkolit (3) rádobjuk. (én a szárát is bele szoktam tenni, miután a fásabb részeit levágtam). Sózzuk, borsozzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy a brokkolik kikandikáljanak(5). Lefedve puhára főzzük (kb. 15 – 20 perc). Botmixerrel összeturmixoljuk (7,8), majd a maradék hús/csontlével felöntjük. Közben a bőrkepépet egy kevés lével szintén összeturmixoljuk, majd a leveshez adjuk (8,9) és 2-3 percig összefőzzük.
Levesbetétnek 2 mm vastag füstölt húsos szalonna szeleteket vágunk, és zsírjára sütjük (10,11,12).