Oldal kiválasztása

CSÜLÖK – NYELV ROLÁD

Mi kell hozzá?

 

1 db első csülök

2 db sertésnyelv

4-5 gerezd fokhagyma

szemes bors

bőrkelé

Egy adag tartalmaz:

 

Az összetevőket tekintve nincs szükség tápanyagtáblázatra,

hiszen az étrendben legoptimálisabb alkotóelemek kerülnek bele.

 

Elkészítés:

 

A kicsontozott csülköt és a megtisztított sertésnyelveket (1, 2) fokhagymával, szemesborssal és sóval ízesített vízben megfőzzük (3).

Amikor elkészül a hús, szétszedjük szálaira, a nyelvet felvagdossuk (4).

Szükség szerint ízesítjük még sóval, őrölt borssal (én többnyire fehér borsot használok), valamint pici pirospaprikával meghintjük, de ez akár elhagyható (5).

Egy formába tesszük, jelen esetben én egy sonkakészítőbe tettem (8), de egy őzgerinc forma is megteszi, amit folpackkal kibélelünk.

Amikor utoljára bőrkepépet készítettem, akkor a léből csíptem el két adagnyi levet, mielőtt összeturmixoltam volna (6, 7), és lefagyasztottam. 

Most jól jön a rolád elkészítéséhez.

Ráöntjük a meglangyosított bőrkelét (6, 7), lezárjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük (9).

Másnap fogyasztható (10). Nekem a délelőtti étkezésem tartalmas főszereplője volt néhány napig (11, 12).

Ízfokozó és tartósítószer mentes. Érdemes kicsit dolgozni vele!