Oldal kiválasztása

DUBARRY SZELET

Mi kell hozzá? (6 főre)

12 szelet lapocka vagy tarja

1 nagyobb karfiol

TOTE 8-10 tojásból

TOTU – TOTE

80 g bőrkepép

1 – 2 gerezd fokhagyma

só, bors

Egy adag  (kb. 300 g) tartalmaz:

Étel neve Dubarry szelet
Kalória (kcal) 978,64
Fehérje (g) 56,53
Zsír (g) 79,72
Szénhidrát (g) 9,29

Elkészítés:

Adagonként 2 szelet húst számolunk. Besózzuk, beborsozzuk. 

A karfiolt megpároljuk.

Kizsírozott tepsibe fektetjük a hússzeleteket, majd ráfektetjük szorosan a karfiolrózsákat.

A TOTÉt elkészítjük, majd az aprítóban a fokhagymagerezdekkel, sózva, borsózva krémes állagúvá dolgozzuk. 

A bőrkepépet gőz fölött szeretem megolvasztani, majd ezt is hozzávegyítjük.

Ráöntjük a karfiolra, majd fólia alatt 180′ kb. 60 percet sütjük.

Ezután a fóliát levéve felső grill sütéssel pirulásig sütjük.