DUBARRY SZELET
Mi kell hozzá? (6 főre)
12 szelet lapocka vagy tarja
1 nagyobb karfiol
TOTE 8-10 tojásból
80 g bőrkepép
1 – 2 gerezd fokhagyma
só, bors
Egy adag (kb. 300 g) tartalmaz:
| Étel neve | Dubarry szelet |
| Kalória (kcal) | 978,64 |
| Fehérje (g) | 56,53 |
| Zsír (g) | 79,72 |
| Szénhidrát (g) | 9,29 |
Elkészítés:
Adagonként 2 szelet húst számolunk. Besózzuk, beborsozzuk.
A karfiolt megpároljuk.
Kizsírozott tepsibe fektetjük a hússzeleteket, majd ráfektetjük szorosan a karfiolrózsákat.
A TOTÉt elkészítjük, majd az aprítóban a fokhagymagerezdekkel, sózva, borsózva krémes állagúvá dolgozzuk.
A bőrkepépet gőz fölött szeretem megolvasztani, majd ezt is hozzávegyítjük.
Ráöntjük a karfiolra, majd fólia alatt 180′ kb. 60 percet sütjük.
Ezután a fóliát levéve felső grill sütéssel pirulásig sütjük.