Oldal kiválasztása

„EGYÉJSZAKÁS KALANDOK”

Mi kell hozzá?

 

2500 – 3000 g sertéslapocka egyben

sertészsír

só, bors, rozmaring

4 – 5 gerezd fokhagyma

Egy adag  (kb.225 g) tartalmaz:

 

Étel neve EGYÉJSZAKÁS LAPOCKA
Kalória (kcal) 845,44
Fehérje (g) 35,54
Zsír (g) 78,08
Szénhidrát (g) 0,56

Elkészítés:

 

Lapocka, tarja, diója jöhet szóba. Ennél a receptnél sertés lapockát használtam, a fotókon az látható.

Száraz pácban előkészítjük a husit: sózzuk, borsozzuk, amit alaposan belemaszírozunk.

Fokhagymát félbe vágva szórunk rá, 2 – 3 rozmaring ágat teszünk mellé. Egy éjszakát így pihentetjük a húst hűtőben, de néhány órát mindenképp.

Ha napközben előkészítettük a húst így, akkor este, mielőtt lefeküdnénk sertészsírral jól megpakoljuk. Ne sajnáljuk!

Technikai tippek:

– akkora jénai tálat, tepsit, sütőt, cserép edényt válasszunk, hogy a hús passzosan férjen bele – hiszen úgyis összesül kissé.

– fontos, hogy ellepje a húst a zsír.

A sütőt légkeverésen 105′-ra kapcsoljuk, és lefedve küldjük a husit éjszakázni.

Kezdődhet a kaland! Kb. 6 – 7 órát hagyjuk így lubickolni a felolvadt, meleg zsírban.

Az eredmény: omlós, foszlós, mámorító ízélmény.

Egy szelet sült szalonnát adunk mellé, mert „Szalonna mindig kell!”.