„EGYÉJSZAKÁS KALANDOK”
Mi kell hozzá?
2500 – 3000 g sertéslapocka egyben
sertészsír
só, bors, rozmaring
4 – 5 gerezd fokhagyma
Egy adag (kb.225 g) tartalmaz:
| Étel neve | EGYÉJSZAKÁS LAPOCKA |
| Kalória (kcal) | 845,44 |
| Fehérje (g) | 35,54 |
| Zsír (g) | 78,08 |
| Szénhidrát (g) | 0,56 |
Elkészítés:
Lapocka, tarja, diója jöhet szóba. Ennél a receptnél sertés lapockát használtam, a fotókon az látható.
Száraz pácban előkészítjük a husit: sózzuk, borsozzuk, amit alaposan belemaszírozunk.
Fokhagymát félbe vágva szórunk rá, 2 – 3 rozmaring ágat teszünk mellé. Egy éjszakát így pihentetjük a húst hűtőben, de néhány órát mindenképp.
Ha napközben előkészítettük a húst így, akkor este, mielőtt lefeküdnénk sertészsírral jól megpakoljuk. Ne sajnáljuk!
Technikai tippek:
– akkora jénai tálat, tepsit, sütőt, cserép edényt válasszunk, hogy a hús passzosan férjen bele – hiszen úgyis összesül kissé.
– fontos, hogy ellepje a húst a zsír.
A sütőt légkeverésen 105′-ra kapcsoljuk, és lefedve küldjük a husit éjszakázni.
Kezdődhet a kaland! Kb. 6 – 7 órát hagyjuk így lubickolni a felolvadt, meleg zsírban.
Az eredmény: omlós, foszlós, mámorító ízélmény.
Egy szelet sült szalonnát adunk mellé, mert „Szalonna mindig kell!”.