FRANKFURTI LEVES
Mi kell hozzá? (6 főre)
1/2 kelkáposzta
1 db karalábé
500 g PK darált hús (70:30 dkg arányban hús és zsírszalonna)
vagy 2 csomag magas hústartalmú sertésvirsli
só, bors, majoranna, pici pirospaprika
60 – 80 g bőrkepép
EGY ADAG (300 ml) TARTALMAZ:
| Étel neve | Frankfurti leves virslivel |
| Kalória (kcal) | 476,68 |
| Fehérje (g) | 15,26 |
| Zsír (g) | 42,15 |
| Szénhidrát (g) | 9,11 |
Elkészítés:
A kelkáposztát felszabdaljuk. Ha a húsgombócos változatot választjuk, akkor a darált húst beízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, belekeverjük az 1 db tojást is. Szerecsendió is jöhet bele pici. Zsíron, összeaprított hagymán az apró kockákra vágott karalábét átforgatjuk, majd rátesszük a kelkáposztát is. Sózás, borsozás után megszórjuk majoránnával, majd amikor a kicsit összefonnyadt, felengedjük kb. 2 l vízel. 15 -20 percnyi főzés után, óvatosan belehelyezzük a diónyi gombócokat, és készre főzzük. A húsgombócokat virslit is helyettesítheti.