Oldal kiválasztása

FRANKFURTI LEVES

Mi kell hozzá? (6 főre)

1/2 kelkáposzta

1 db karalábé

500 g PK darált hús (70:30 dkg arányban hús és zsírszalonna)

vagy 2 csomag magas hústartalmú sertésvirsli

só, bors, majoranna, pici pirospaprika

60 – 80 g bőrkepép

EGY ADAG (300 ml) TARTALMAZ:

Étel neve Frankfurti leves virslivel
Kalória (kcal) 476,68
Fehérje (g) 15,26
Zsír (g) 42,15
Szénhidrát (g) 9,11

Elkészítés:

A kelkáposztát felszabdaljuk. Ha a húsgombócos változatot választjuk, akkor a darált húst beízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, belekeverjük az 1 db tojást is. Szerecsendió is jöhet bele pici. Zsíron, összeaprított hagymán az apró kockákra vágott karalábét átforgatjuk, majd rátesszük a kelkáposztát is. Sózás, borsozás után megszórjuk majoránnával, majd amikor a kicsit összefonnyadt, felengedjük kb. 2 l vízel. 15 -20 percnyi főzés után, óvatosan belehelyezzük a diónyi gombócokat, és készre főzzük. A húsgombócokat virslit is helyettesítheti.