Oldal kiválasztása

FÜSTÖLT SZALONNÁS ERDÉLYI KÁPOSZTA

Mi kell hozzá? Kb. 6 adag

 

1 kg turbó darált hús (70 % lapocka, 30% zsírszalonna)

0,5 kg savanyú káposzta

15 – 20 dkg (mangalica) füstölt húsos szalonna

1 kis fej hagyma

1 EK sertészsír

só, bors, pirospaprika

Egy adag  (kb. 300 g) tartalmaz:

 

Étel neve SZALONNÁS ERDÉLYI KÁPOSZTA
Kalória (kcal) 1003,07
Fehérje (g) 26,47
Zsír (g) 96,92
Szénhidrát (g) 6,48

Elkészítés:

Felkockázzuk a szalonnát, és 1 EK zsíron lepirítjuk (1), majd a felaprított hagymával folytatjuk (2).  Megszórjuk 1 TK pirospaprikával, összeforgatjuk, majd jöhet a darált hús. Végül a savanyú káposzta (3), amit előtte átmostunk. Készre főzzük (4).