GYÜMÖLCSÖS PUDINGOK
Mi kell hozzá? (Kb. 10 – 12 adag)
1 nagyobb őzgerincforma vagy 10 – 12 db muffin méretű pudingos pohárka vagy 1 db forma, gömbölyű tál
500 g gyümölcs
(sárgadinnye, áfonya, ribizli, erdei vegyes gyümölcs – nekünk ezek a kedvencek,
de lehet szilva, őszibarack ananász is – ezeket még nem próbáltuk)
250 – 300 g bőrkepép
méz
1 db citrom leve
fahéj, szegfűszeg, vaníliarúd
Egy adag (kb. 90 g) tartalmaz:
| Étel neve | ÁFONYAPUDING |
| Kalória (kcal) | 89,45 |
| Fehérje (g) | 6,71 |
| Zsír (g) | 3,06 |
| Szénhidrát (g) | 10,23 |
Elkészítés:
A megmosott gyümölcsöt (1) kb. 2 – 3 EK. felforrósított mézre (2) borítjuk (3).
Miután kissé átforgattuk, és a gyümölcs elkezd levet ereszteni, meglocsoljuk 1 citrom levével, de lehet ez 1 db narancs leve is (4).
Majd fűszerezzük : 1 TK fahéj, 1 MK szegfűszeg, 1/2 vanília rúd kikaparva (4).
5 – 10 percig lefedve, kissé visszavéve a hőfokot hagyjuk összeérni az ízeket.
Ez alatt az idő alatt a bőrkepépet felolvasztjuk (Ezt lehet mikróban is készíteni, de én szeretem magam felügyelni a munkafolyamatokat, ezért én már rászoktam, hogy gőz fölött olvasztom fel az összekockázott bőrkepépet(5).
A gyümölcsöt turmixgéppel összedolgozzuk (7), majd a bőrkepépet is hozzáadjuk. A forró vízből kb. 2 – 3 dl még teszünk hozzá. Lehet, hogy csak kétszerre fér bele a turmixgépbe.
Az egészet átszűrjük (8). majd formába öntjük (9, 14, 16).
Kihülés után 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Lehet poháradagokat készíteni, vagy az egészet egy nagyobb formába, amit később kiborítunk, és szeletelünk (16, 17).
Az őzgerinc forma a legpraktikusabb erre a célra, amit folpackkal kibélelünk. Ez segít másnap a kiborításnál (11, 12, 13).
(Nedvesítsük be a formát, és egy konyharuha segítségével símogassuk bele!)
Ne feleddjük: ” Desszertet egy héten egyszer fogyasztunk, vasárnap, hogy tudjuk, hogy vasárnap van!” (Tulok Violetta)