Oldal kiválasztása

GYÜMÖLCSÖS PUDINGOK

Mi kell hozzá? (Kb. 10 – 12 adag)

1 nagyobb őzgerincforma vagy 10 – 12 db muffin méretű pudingos pohárka vagy 1 db forma, gömbölyű tál

500 g gyümölcs

(sárgadinnye, áfonya, ribizli, erdei vegyes gyümölcs – nekünk ezek a kedvencek,

de lehet szilva, őszibarack ananász is – ezeket még nem próbáltuk)

250 – 300 g bőrkepép

méz

1 db citrom leve

fahéj, szegfűszeg, vaníliarúd

Egy adag  (kb. 90 g) tartalmaz:

 

Étel neve ÁFONYAPUDING
Kalória (kcal) 89,45
Fehérje (g) 6,71
Zsír (g) 3,06
Szénhidrát (g) 10,23

Elkészítés:

A megmosott gyümölcsöt (1) kb. 2 – 3 EK. felforrósított mézre (2) borítjuk (3).

Miután kissé átforgattuk, és a gyümölcs elkezd levet ereszteni, meglocsoljuk 1 citrom levével, de lehet ez 1 db narancs leve is (4).

Majd fűszerezzük : 1 TK fahéj, 1 MK szegfűszeg, 1/2 vanília rúd kikaparva (4).

5 – 10 percig lefedve, kissé visszavéve a hőfokot hagyjuk összeérni az ízeket.

Ez alatt az idő alatt a bőrkepépet felolvasztjuk (Ezt lehet mikróban is készíteni, de én szeretem magam felügyelni a munkafolyamatokat, ezért én már rászoktam, hogy gőz fölött olvasztom fel az összekockázott bőrkepépet(5).

A gyümölcsöt turmixgéppel összedolgozzuk (7), majd a bőrkepépet is hozzáadjuk. A forró vízből kb. 2 – 3 dl még teszünk hozzá. Lehet, hogy csak kétszerre fér bele a turmixgépbe.

Az egészet átszűrjük (8). majd formába öntjük (9, 14, 16).

Kihülés után 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Lehet poháradagokat készíteni, vagy az egészet egy nagyobb formába, amit később kiborítunk, és szeletelünk (16, 17).

Az őzgerinc forma a legpraktikusabb erre a célra, amit folpackkal kibélelünk. Ez segít másnap a kiborításnál (11, 12, 13).

(Nedvesítsük be a formát, és egy konyharuha segítségével símogassuk bele!)

Ne feleddjük: ” Desszertet egy héten egyszer fogyasztunk, vasárnap, hogy tudjuk, hogy vasárnap van!” (Tulok Violetta)