HAGYMABOMBA

Mi kell hozzá? 2 – 3 főre
2 db nagyobb fej hagyma
300 g darált hús
100 g füstölt húsos szalonna
bacon szeletek
só, bors, pici pirospaprika
Egy adag (kb. 150 g) tartalmaz:
Étel neve | HAGYMABOMBA |
Kalória (kcal) | 657,00 |
Fehérje (g) | 16,44 |
Zsír (g) | 64,81 |
Szénhidrát (g) | 2,15 |
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a darálthúshoz adjuk, amit a szokásos módon beízesítünk – só, bors, pici pirospaprika(1).
A hagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, és a nagyobb cikkeket párosával félretesszük (2). Csak a külső rétegeket használjuk, a belsőket egy következő ételnél dolgozzuk fel.
A páros hagymalevelek közé teszünk a darált húsból (3), majd egy szelet baconnel körbetekerjük (4).
180 fokon fólia alatt kb. 30 percig sütjük (5), majd levéve a fóliát kicsit magasabb fokon körbe megpirítjuk (7).
Néhány szelet zellert tettem a tepsibe mellé rozmaringgal fűszerezve (6).
Snidlinggel megszórva, néhány szelet rozmaringos, sült zellerrel tálalva nemcsak hagymabombát tálalunk, hanem egy energiabombát alacsony szénhidráttartalommal. (8, 9).