HAGYMÁS TÖRT ZÖLDSÉG
Mi kell hozzá? 8 adag
| Fokhagyma | 1-2 gerezd |
| Paszternák | 3 db |
| Sárgarépa | 2 db |
| Sertészsír | 2 EK |
| Vöröshagyma | 2 db közepes |
| Zellergyökér | 1 vastagabb szelet |
Egy adag (kb. 130-150 g) tartalmaz:
| Étel neve | Hagymás tört zöldség |
| Kalória (kcal) | 142,15 |
| Fehérje (g) | 1,58 |
| Zsír (g) | 11,40 |
| Szénhidrát (g) | 8,80 |
Elkészítés:
Az alapanyagokat megtisztítjuk, és felaprítjuk.
A zöldségeket megpároljuk gőz fölött, kinek milyen lehetősége van. A lényeg, ne álljon vízben.
Közben a zsíron a hagymát, amit nem fontos túl apróra vágni, üvegesre pároljuk.
Amikor elkészül a zöldségkombó, ráborítjuk a hagymára, átforgatjuk, és áttörjük egy krumplinyomóval.
Sült húsok mellé kiváló köret.