Oldal kiválasztása

HÚSGOMBÓCLEVES

Hozzávalók: (4 főre):

1 db sárgarépa

1 db petrezselyemgyökér

1/2 karalábé

1 szelet zeller

1 db kisebb vöröshagyma

1/2 kg darált hús

1 db tojás

6 – 8 dkg bőrkepép

 

Egy adag  (kb. 300 ml) tartalmaz:

Étel neve Húsgombóc leves
Kalória (kcal) 471,15
Fehérje (g) 13,75
Zsír (g) 43,48
Szénhidrát (g) 6,49

 

Elkészítés:

  1. Megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket. (1,2)
  2. A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk, teáskanálnyi pirospaprikát hintünk rá, kissé átforgatjuk. A zöldségeket  következnek, majd amikor kissé átforrósodtak (3,4), felengedjük kb. 2,5 l vízzel.
  3. Amíg a zöldség félig megfő (kb. 15 perc), addig beízesítjük a darált húst, és diónyi gombócokat készítünk belőle. (5,6)
  4. Mielőtt a gombócokat belehelyeznénk, a bőrkepépet a levesből kivett lével összeturmixoljuk, és visszaeresztjük a levesbe. Ez után jöhetnek a gombócok. Kb. még 15 – 20 percet főzzük. Amikor a gombócok a felszínre jönnek, egyet letesztelünk, hogy megfőtt-e. 
  5. Jó étvágyat! (7)