HÚSGOMBÓCLEVES
Hozzávalók: (4 főre):
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/2 karalábé
1 szelet zeller
1 db kisebb vöröshagyma
1/2 kg darált hús
1 db tojás
6 – 8 dkg bőrkepép
Egy adag (kb. 300 ml) tartalmaz:
| Étel neve | Húsgombóc leves |
| Kalória (kcal) | 471,15 |
| Fehérje (g) | 13,75 |
| Zsír (g) | 43,48 |
| Szénhidrát (g) | 6,49 |
Elkészítés:
- Megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket. (1,2)
- A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk, teáskanálnyi pirospaprikát hintünk rá, kissé átforgatjuk. A zöldségeket következnek, majd amikor kissé átforrósodtak (3,4), felengedjük kb. 2,5 l vízzel.
- Amíg a zöldség félig megfő (kb. 15 perc), addig beízesítjük a darált húst, és diónyi gombócokat készítünk belőle. (5,6)
- Mielőtt a gombócokat belehelyeznénk, a bőrkepépet a levesből kivett lével összeturmixoljuk, és visszaeresztjük a levesbe. Ez után jöhetnek a gombócok. Kb. még 15 – 20 percet főzzük. Amikor a gombócok a felszínre jönnek, egyet letesztelünk, hogy megfőtt-e.
- Jó étvágyat! (7)