Oldal kiválasztása

HÚSGOMBÓCOS SÜTŐTÖK KRÉMLEVES

Mi kell hozzá?

 

1 közepes méretű sütőtök

2 közepes lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

1 EK sertészsír

300 gr darált hús (200/100g)

1 tojás

só, bors, pirospaprika, zsálya, szerecsendió

(chili)

Egy adag  (kb. 300 ml) tartalmaz:

Étel neve SÜTŐTÖK KRÉMLEVES
Kalória (kcal) 130,24
Fehérje (g) 2,07
Zsír (g) 4,56
Szénhidrát (g) 20,57

 

Étel neve HÚSGOMBÓC
Kalória (kcal) 228,14
Fehérje (g) 7,44
Zsír (g) 21,92
Szénhidrát (g) 0,54

Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, magjait eltávolítjuk és feldarabolva 200′ kb. 1 óra alatt megsütjük (1). Amikor kihűlt, a héjáról lekaparjuk (2). Ezt a műveletet én előző este elvégeztem.

A lilahagymát felaprítjuk (3, 4), majd 1 EK zsíron üvegesre pároljuk (6), utána a fokhagymát is rádobjuk (5). A zsályából kb. 1 csapott evőkanálnyit teszünk a hagymára (8), majd a sütőtökkel összeforgatjuk (9). Kb. 3 l vizet öntünk rá, persze a sót, borsot nem hagyjuk ki.

A képen a zsálya csupán 1 TK, de még elbírt volna kicsit többet, ezért a receptbe többet írtam 🙂

Amíg a tök összerottyan, elkészítjük a húsgolyókat. Én ezt is előző nap beízesítettem ( tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, szerecsendióval fúszereztem), csak a golyókat  kellett megformáznom (10).

Mivel a tök már meg volt sülve, csupán kissé össze kellett forrnia az ízeknek. Ezek után egy botmixer segítségével, vagy turmixgéppel átdolgozzuk (11, 12), majd óvatosan beletesszük a golyókat, és kb. 10 – 12 perc alatt készre főzzük (13).

A hozzávalóknál a chili is szerepel, persze ez nem kompatibilis az étrenddel! A sütőtök CH tartalma is magas! Ezért csak módjával a fogyasztással!