Oldal kiválasztása

KAPROS CUKKINIFŐZELÉK TURBÓ HÚSGOLYÓKKAL

Mi kell hozzá?

1 méretes cukkini, (amit kolléganőm őstermelő férjétől kaptam, ezért a szokatlan méret)

1 kisebb vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 EK sertészsír (most éppen volt kacsazsírom, ezért azzal csináltam)

só, bors, lestyán (ez elhagyható, de kiemeli a zöldségek ízét. Én is nem régóta használom, eddig nem ismertem.)

500 – 600 g turbó darálthús ízesítve: 1 tojás, só, bors, szerecsendió, pirospaprika

 

Egy adag  (kb. 300 g) tartalmaz:

Étel neve KAPROS CUKKINIFŐZELÉK TURBÓ HÚSGOLYÓKKAL
Kalória (kcal) 779,09
Fehérje (g) 21,55
Zsír (g) 74,73
Szénhidrát (g) 7,28

Elkészítés:

Megtisztítjuk a cukkinit (1) és eltávolítjuk a magokat, majd felkockázzuk (2). Ez a termetes példány házi termesztésű, így ez az egy elegendő volt a 4 adag elkészítéséhez.

A darált húst beízesítjük, és nagyobbacska golyókat formázunk belőle (7, 8).

A hagymát, fokhagymát összevágjuk. Nem lényeg, hogy apró legyen, úgyis össze lesz turmixolva. A zsíron üvegesre pároljuk, ezek után rádobjuk a cukkinikockákat, és a fűszerekkel beízesítjük (3, 4, 5, 6). Vizet nem tettem rá, hiszen a cukkini víztartalma elég magas. A fazék pároló szintjét kizsírozzuk, és belehelyezzük a gombócokat (9, 10). Félidőben kb. 15 perc múlva fordítunk egyet a gombócokon (12).

Amíg fő az egész, addig a kaprot összevágjuk (11).

Amikor a cukkinikockák megfőttek kivesszük belőle az egyharmad részt, a többit összeturmixoljuk bőrkepéppel sűrítjük (13), kaporral ízesítjük (15), majd a húsgolyókat is beletesszük (16), és még főzzük amíg a hús is elkészül.