Oldal kiválasztása

KAPROS KÁPOSZTA

Mi kell hozzá? (Kb. 7 – 8 adag)

 

1 fej zsenge, friss új fejeskáposzta 350 g

120 – 130 g vöröshagyma (1 nagyobb fej)

1 csokor kapor

só, bors,

1 – 2 EK ecet (ízlés szerint)

Egy adag  (kb. 60 g) tartalmaz:

 

Étel neve KAPROS KÁPOSZTA
Kalória (kcal) 34,78
Fehérje (g) 0,68
Zsír (g) 0,10
Szénhidrát (g) 7,78

Elkészítés:

 

A káposztát elnegyedeljük, és vékony szálakra csíkozzuk (1,2,3).

A hagymát félbevágjuk, miután megtisztítottuk, és szintén vékony csíkokra szeljük (4).

A káposztát és a hagymát elegyítjük, majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint ecettel megbolondítjuk (6).

A kaprot felaprítjuk (5), és a káposztához adjuk (7).

(Az eredeti receptben pici cukor és olivaolaj is van, DE EZT KIHAGYVA is élvezetes köretet kapunk.)

Még el tudom képzelni füstölt szalonna pörcökkel is. Legközelebb kipróbálom.