KAPROS KÁPOSZTA
Mi kell hozzá? (Kb. 7 – 8 adag)
1 fej zsenge, friss új fejeskáposzta 350 g
120 – 130 g vöröshagyma (1 nagyobb fej)
1 csokor kapor
só, bors,
1 – 2 EK ecet (ízlés szerint)
Egy adag (kb. 60 g) tartalmaz:
| Étel neve | KAPROS KÁPOSZTA |
| Kalória (kcal) | 34,78 |
| Fehérje (g) | 0,68 |
| Zsír (g) | 0,10 |
| Szénhidrát (g) | 7,78 |
Elkészítés:
A káposztát elnegyedeljük, és vékony szálakra csíkozzuk (1,2,3).
A hagymát félbevágjuk, miután megtisztítottuk, és szintén vékony csíkokra szeljük (4).
A káposztát és a hagymát elegyítjük, majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint ecettel megbolondítjuk (6).
A kaprot felaprítjuk (5), és a káposztához adjuk (7).
(Az eredeti receptben pici cukor és olivaolaj is van, DE EZT KIHAGYVA is élvezetes köretet kapunk.)
Még el tudom képzelni füstölt szalonna pörcökkel is. Legközelebb kipróbálom.