KAPROS TÖK – PETREZSELYMES KARALÁBÉ

Mi kell hozzá?
15 dkg füstölt húsos szalonna
kb. 1 kg főzőtök vagy karalábé
1 EK zsír
1 csokor kapor vagy 1 csokor petrezselyem
Egy adag (kb. 150 g) tartalmaz:
Étel neve | Kapros tök |
Kalória (kcal) | 217,95 |
Fehérje (g) | 3,07 |
Zsír (g) | 19,42 |
Szénhidrát (g) | 7,63 |
Étel neve | Petrezselymes karalábé |
Kalória (kcal) | 227,95 |
Fehérje (g) | 4,32 |
Zsír (g) | 19,55 |
Szénhidrát (g) | 8,63 |
Elkészítés:
Megtisztítjuk a füzütököt vagy a karalábét és kockákra vágjuk.
A szalonnát felcsíkozzuk, és a zsíron kisütjük, majd kiszedjük.
A zsíron a zöldségkockákat FEDŐ NÉLKÜL, nagy hőfokon átforgatjuk a kívánt állapotig.
Megszorjuk a felaprított kaporral vagy petrezselyemmel, és a szalonnacsíkokat is visszahelyezzük.
Nekem a tök párja a kapor, a karalábéhoz a petrezselymet szeretem, de semmi nem tiltja, hogy felcseréljük.
Ízlések és pofonok.