Oldal kiválasztása

KAPROS TÖK – PETREZSELYMES KARALÁBÉ

Mi kell hozzá?

 

15 dkg füstölt húsos szalonna

 

kb. 1 kg főzőtök vagy karalábé

 

1 EK zsír

 

1 csokor kapor vagy 1 csokor petrezselyem

Egy adag  (kb. 150 g) tartalmaz:

Étel neve Kapros tök
Kalória (kcal) 217,95
Fehérje (g) 3,07
Zsír (g) 19,42
Szénhidrát (g) 7,63

 

Étel neve Petrezselymes karalábé
Kalória (kcal) 227,95
Fehérje (g) 4,32
Zsír (g) 19,55
Szénhidrát (g) 8,63

Elkészítés:

Megtisztítjuk a füzütököt vagy a karalábét és kockákra vágjuk.

A szalonnát felcsíkozzuk, és a zsíron kisütjük, majd kiszedjük.

A zsíron a zöldségkockákat FEDŐ NÉLKÜL, nagy hőfokon átforgatjuk a kívánt állapotig.

Megszorjuk a felaprított kaporral vagy petrezselyemmel, és a szalonnacsíkokat is visszahelyezzük.

Nekem a tök párja a kapor, a karalábéhoz a petrezselymet szeretem, de semmi nem tiltja, hogy felcseréljük. 

Ízlések és pofonok.