Oldal kiválasztása

KARFIOL HÚSBUNDÁBAN SZALONNÁVAL

Mi kell hozzá?

 

500 g darált hús

1 tojás

3 – 4 rózsa karfiol

bacon szalonna

5 – 6 füstölt szalonna szelet

só, bors, pirospaprika

Egy adag  (kb. 300 g) tartalmaz:

 

Étel neve KARFIOL HÚSBUNDÁBAN SZALONNÁVAL
Kalória (kcal) 1836,17
Fehérje (g) 60,62
Zsír (g) 175,62
Szénhidrát (g) 3,78

Elkészítés:

A karfiolrózsákat sós vízben félig megfőzzük, majd kitesszük hűlni (1). A darált húst beízesítjük (tojás, só, bors, kevés pirospaprika, 2, 3). A félig főtt karfiolrózsát a darált hússal bebugyoláljuk (4, 5, 6). Szép öklömnyi gombócok lesznek. A fél kg darált húsból kb. 3 – 4 golyót tudunk készíteni, a karfiol méretétől függően. 3 bacon szelettel körbetekerjük a golyókat (7, 8).

Fólia alatt, szalonna szeletek társaságában 180′ sütjük kb. 30 – 40 percig (14), majd a fóliát levéve addig pirítjuk, amíg a szalonna eléri a kívánt színt (15).

Ebben a fogásban minden megvan – zsír, fehérje, szénhidrát – a kellő mennyiségben. A fotókon kelbimbó is látható a tepsiben (11).  Megtisztítjuk a kelbimbót, és 1 EK zsírral kikent tepsibe terítjük (10), sóval, borssal, egy kis lestyánnal meghintjük és közé tesszük a  szalonna szeleteket (12), majd a golyókkal együtt tesszük lefóliázva a sütőbe (13). Néhány szem belefér köretként. Azért sütöttem mellé, mert aznap szalonnán pirított májat is készítettem, így a mellé is tudom köretnek kínálni.

Egy másik alkalommal kapros tökpürét is készítettem mellé (20).