KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT SZŰZ GOMBÁS, FOKHAGYMÁS KELBIMBÓÁGYON KAKASTARÉJJAL
Mi kell hozzá? 4 fő részére
1 sertésszűz
1 szál sütnivaló kolbász
300 g kelbimbó
400 g gomba
3 gerezd fokhagyma
4 szelet füstölt háta szalonna
só, bors
egyéb fűszer ízlés szerint (lestyán v. bazsalikom v. petrezselyem, esetleg kakukkfű), ki mit szeret, de a fokhagymától kellő ízt kap, ezek akár el is hagyhatóak
Egy adag (kb. 200 g) tartalmaz:
| Étel neve | KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT SZŰZ |
| Kalória (kcal) | 576,75 |
| Fehérje (g) | 39,18 |
| Zsír (g) | 46,43 |
| Szénhidrát (g) | 0,73 |
| Étel neve | FOKHAGYMÁS, GOMBÁS KELBIMBÓ |
| Kalória (kcal) | 205,45 |
| Fehérje (g) | 9,53 |
| Zsír (g) | 15,47 |
| Szénhidrát (g) | 7,39 |
Elkészítés:
A szűzpecsenyét középen felszúrjuk, és egy sütnivaló kolbász tartalmát belenyomjuk, sózzuk, borsozzuk enyhén.
Egy teflon serpenyőben kérget sütünk a húsnak, majd tepsibe rakjuk és kb. 8 – 10 perc alatt 180′ megsütjük. Kivesszük, kicsit pihentetjük, majd középen félbevágjuk, hogy megállapítsuk, hogy átsült-e. Vigyázat! Ne szárítsd ki a húst! Ha már a pihenés alatt nem enged rózsaszín levet, akkor elkészült.
Megtisztítjuk az alapanyagokat. A kelbimbót félbe vágjuk. A gombát és a fokhagymát felszeleteljük.
A füstölt háta szalonna szeleteket bevagdossuk, és enyhén kisütjük, hogy még harapós legyen a zsír. Kiemeljük a szalonnákat.
A kisült zsírra rádobjuk a fokhagymát, majd ha kissé lepirult, jöhet a kelbimbó. Utoljára a gombát tesszük rá. Ne fedjük le, mert a gomba levet ereszt.
Ízlés szerint fűszerezzük – só, bors, a többi egyéni.