Oldal kiválasztása

KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT SZŰZ GOMBÁS, FOKHAGYMÁS KELBIMBÓÁGYON KAKASTARÉJJAL

Mi kell hozzá? 4 fő részére

1 sertésszűz

1 szál sütnivaló kolbász

300 g kelbimbó

400 g gomba

3 gerezd fokhagyma

4 szelet füstölt háta szalonna

só, bors

egyéb fűszer ízlés szerint (lestyán v. bazsalikom v. petrezselyem, esetleg kakukkfű), ki mit szeret, de a fokhagymától kellő ízt kap, ezek akár el is hagyhatóak 

 

Egy adag  (kb. 200 g) tartalmaz:

Étel neve KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT SZŰZ
Kalória (kcal) 576,75
Fehérje (g) 39,18
Zsír (g) 46,43
Szénhidrát (g) 0,73

 

Étel neve FOKHAGYMÁS, GOMBÁS KELBIMBÓ
Kalória (kcal) 205,45
Fehérje (g) 9,53
Zsír (g) 15,47
Szénhidrát (g) 7,39​

Elkészítés:

A szűzpecsenyét középen felszúrjuk, és egy sütnivaló kolbász tartalmát belenyomjuk, sózzuk, borsozzuk enyhén.

Egy teflon serpenyőben kérget sütünk a húsnak, majd tepsibe rakjuk és kb. 8 – 10 perc alatt 180′ megsütjük. Kivesszük, kicsit pihentetjük, majd középen félbevágjuk, hogy megállapítsuk, hogy átsült-e. Vigyázat! Ne szárítsd ki a húst! Ha már a pihenés alatt nem enged rózsaszín levet, akkor elkészült. 

Megtisztítjuk az alapanyagokat. A kelbimbót félbe vágjuk. A gombát és a fokhagymát felszeleteljük. 

A füstölt háta szalonna szeleteket bevagdossuk, és enyhén kisütjük, hogy még harapós legyen a zsír. Kiemeljük a szalonnákat. 

A kisült zsírra rádobjuk a fokhagymát, majd ha kissé lepirult, jöhet a kelbimbó. Utoljára a gombát tesszük rá. Ne fedjük le, mert a gomba levet ereszt. 

Ízlés szerint fűszerezzük – só, bors, a többi egyéni.