KOLBÁSZOS ZÖLDSÉGLEVES
Mi kell hozzá?
A hűtőben fellelhető gyökérzöldségek.
Nekem ezek voltak itthon:
1 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
1 kis zeller
2 karfiol rózsa
1 kis füstölt kolbász
1 EK sertés zsír
maradék húslé
bőrkepép
só, bors, lestyán
Egy adag (kb. 300 ml) tartalmaz:
| Étel neve | KOLBÁSZOS ZÖLDSÉGLEVES |
| Kalória (kcal) | 188,55 |
| Fehérje (g) | 8,10 |
| Zsír (g) | 15,05 |
| Szénhidrát (g) | 5,20 |
Elkészítés:
Ha a húslevesből már kiettük a húst és a zöldséget, akkor két lehetőségünk van a megmaradt lé felhasználására: Készíthetünk egy krémlevest vagy például ezt a kolbászos zöldséglevest.
Nézzünk szét a hűtőben! Ha 2 – 3 féle zöldséget (1,2,3,4), egy kis kolbászt vagy szalonnát, esetleg sonkát találunk (5), már nyert ügyünk van.
Aprítsuk fel a hozzávalókat (6)!
1 EK zsíron lepirítjuk a kolbászkarikákat (9). Rátesszük az apróra felkockázott zöldségeket és a kicsikre szedett karfiolrózsákat. Sózzuk, borsozzuk – ez alap, aztán ízlés szerint tehetünk rá lestyánt (10). Kevés vizet öntünk rá, hogy megfőjön a zöldség (11), majd a megmaradt húslével is felengedjük (8). Ha összerottyant, akkor egy kis lé segítségével összeturmixoljuk a bőrkepépet, és visszacsorgatjuk a levesbe, majd még 2 -3 percig hagyjuk főni (13).