Oldal kiválasztása

KOLBÁSZOS ZÖLDSÉGLEVES

Mi kell hozzá?

A hűtőben fellelhető gyökérzöldségek.

Nekem ezek voltak itthon:

1 szál sárgarépa

1 szál fehér répa

1 kis zeller

2 karfiol rózsa

1 kis füstölt kolbász

1 EK sertés zsír

maradék húslé

bőrkepép

só, bors, lestyán

Egy adag  (kb. 300 ml) tartalmaz:

Étel neve KOLBÁSZOS ZÖLDSÉGLEVES
Kalória (kcal) 188,55
Fehérje (g) 8,10
Zsír (g) 15,05
Szénhidrát (g) 5,20

Elkészítés:

Ha a húslevesből már kiettük a húst és a zöldséget, akkor két lehetőségünk van a megmaradt lé felhasználására: Készíthetünk egy krémlevest vagy például ezt a kolbászos zöldséglevest.

Nézzünk szét a hűtőben! Ha 2 – 3 féle zöldséget (1,2,3,4), egy kis kolbászt vagy szalonnát, esetleg sonkát találunk (5), már nyert ügyünk van.

Aprítsuk fel a hozzávalókat (6)!

1 EK zsíron lepirítjuk a kolbászkarikákat (9). Rátesszük az apróra felkockázott zöldségeket és a kicsikre szedett karfiolrózsákat. Sózzuk, borsozzuk – ez alap, aztán ízlés szerint tehetünk rá lestyánt (10). Kevés vizet öntünk rá, hogy megfőjön a zöldség (11), majd a megmaradt húslével is felengedjük (8). Ha összerottyant, akkor egy kis lé segítségével összeturmixoljuk a bőrkepépet, és visszacsorgatjuk a levesbe, majd még 2 -3 percig hagyjuk főni (13).