Oldal kiválasztása

KORHELYLEVES

Mi kell hozzá?

 

Füstölt sonka/tarja, szalonna, kolbász

Savanyú káposzta

sárgarépa (elhagyható)

1 fej vöröshagyma

1-2 gerezd fokhagyma

só, bors, pirospaprika

babérlevél

őrölt köménymag

Bőrkepép, TOTE (tojásfehérjéből készült „tejföl”)

TOTU – TOTE

 

 

Egy adag  (kb. 300 ml) tartalmaz:

 

Az alapanyagok megfelelnek az étrendnek.

A mennyiségeket nem pontosítottam.

Miből mennyi van a hűtőben, annyit teszünk bele.

Elkészítés:

Az alapanyagokat összevágjuk (1, 4). A savanyú káposztát kissé átmossuk, és szintén apróra vágjuk (2).

2 EK zsíron a szalonnát és a sonkát néhány percig pirítjuk, és mielőtt rádobnánk a felkarikázott kolbászt, a hagymával is összeforgatjuk (3). A pirospaprika nem szükséges, mert a kolbász kiengedi magából a színt, és ahol lehet, minél kevesebb paprikát használjunk. Ha sárgarépát is vágtunk össze, akkor most következzen, majd a kinyomkodott savanyú káposztát is ráhelyezzük végül (5).

Felengedjük vízzel, mennyiségtől függően (6).

Amikor minden megfőtt a bőrkepépet egy kevés leveslével összeturmixoljuk, majd visszacsorgatjuk a levesbe.

Tálalásnál 1 EK TOTE adja a plusz élményt.