KORHELYLEVES
Mi kell hozzá?
Füstölt sonka/tarja, szalonna, kolbász
Savanyú káposzta
sárgarépa (elhagyható)
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
babérlevél
őrölt köménymag
Bőrkepép, TOTE (tojásfehérjéből készült „tejföl”)
Egy adag (kb. 300 ml) tartalmaz:
Az alapanyagok megfelelnek az étrendnek.
A mennyiségeket nem pontosítottam.
Miből mennyi van a hűtőben, annyit teszünk bele.
Elkészítés:
Az alapanyagokat összevágjuk (1, 4). A savanyú káposztát kissé átmossuk, és szintén apróra vágjuk (2).
2 EK zsíron a szalonnát és a sonkát néhány percig pirítjuk, és mielőtt rádobnánk a felkarikázott kolbászt, a hagymával is összeforgatjuk (3). A pirospaprika nem szükséges, mert a kolbász kiengedi magából a színt, és ahol lehet, minél kevesebb paprikát használjunk. Ha sárgarépát is vágtunk össze, akkor most következzen, majd a kinyomkodott savanyú káposztát is ráhelyezzük végül (5).
Felengedjük vízzel, mennyiségtől függően (6).
Amikor minden megfőtt a bőrkepépet egy kevés leveslével összeturmixoljuk, majd visszacsorgatjuk a levesbe.
Tálalásnál 1 EK TOTE adja a plusz élményt.