Oldal kiválasztása

KORHELYLEVES

HOZZÁVALÓK (6 főre)

500 – 600 g savanyú káposzta

250 – 300 g füstölt száraz kolbász

300 g füstölt tarja

200 – 250 g húsos szalonna

45 g sertészsír

70 g (1 fej) vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

só, bors, kevés piros paprika

2 babérlevél

1TK őrölt kömény

80 – 100 g bőrkepép

 

 

 

Egy adag  (kb. 250 ml) tartalmaz:

Étel neve KORHELYLEVES
Kalória (kcal) 702,63
Fehérje (g) 23,80
Zsír (g) 64,48
Szénhidrát (g) 6,89

Elkészítés:

A hozzávalókat előkészítjük (1. 2. 3. 4.) :

A szalonnát, a tarját felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk. A szavanyú káposztát is apróra vagdossuk.

A hagymát zsíron megdinszteljük, a szalonna zsírját kiolvasztjuk (5. 6.). Eztán következik a tarja és a kolbász (7.).

Minden hozzáadott elemmel összeforgatjuk, majd sózzuk, borsozzuk, 2 babérlevéllel egy kevés őrölt köménnyel ízesítjük (8). A sóval óvatosan bánjunk!

Rádobjuk a savanyú káposztát is (9), majd kb. 2,5 l vízzel felengedjük (10).

Kb. 20 – 25 percig főzzük, majd egy kevés lével elkeverjük a bőrkepépet és visszaelegyítjük. Még 5-10 percig együtt is főzzük.

Jó étvágyat!