KORHELYLEVES
HOZZÁVALÓK (6 főre)
500 – 600 g savanyú káposzta
250 – 300 g füstölt száraz kolbász
300 g füstölt tarja
200 – 250 g húsos szalonna
45 g sertészsír
70 g (1 fej) vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, kevés piros paprika
2 babérlevél
1TK őrölt kömény
80 – 100 g bőrkepép
Egy adag (kb. 250 ml) tartalmaz:
| Étel neve | KORHELYLEVES |
| Kalória (kcal) | 702,63 |
| Fehérje (g) | 23,80 |
| Zsír (g) | 64,48 |
| Szénhidrát (g) | 6,89 |
Elkészítés:
A hozzávalókat előkészítjük (1. 2. 3. 4.) :
A szalonnát, a tarját felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk. A szavanyú káposztát is apróra vagdossuk.
A hagymát zsíron megdinszteljük, a szalonna zsírját kiolvasztjuk (5. 6.). Eztán következik a tarja és a kolbász (7.).
Minden hozzáadott elemmel összeforgatjuk, majd sózzuk, borsozzuk, 2 babérlevéllel egy kevés őrölt köménnyel ízesítjük (8). A sóval óvatosan bánjunk!
Rádobjuk a savanyú káposztát is (9), majd kb. 2,5 l vízzel felengedjük (10).
Kb. 20 – 25 percig főzzük, majd egy kevés lével elkeverjük a bőrkepépet és visszaelegyítjük. Még 5-10 percig együtt is főzzük.
Jó étvágyat!