PAPRIKÁS „KRUMPLI”
Mi kell hozzá?
1 szál füstölt kolbász
30 dkg füstölt szalonna vagy sonka
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 karalábé
2 EK zsír
só, bors, piros paprika, kevés őrölt köménymag
Egy adag (250 g) tartalmaz :
Kalória (kcal) 850,00
Fehérje (g) 16,98
Zsír (g) 82,60
Szénhidrát (g) 10,11
Elkészítés:
Minden összetevőt előkészítünk: hagymát, fokhagymát felaprítjuk, kolbászt felkarikázzuk, szalonnát/sonkát, karalábét felkockázzuk. A zsíron a hagymát odatesszük, üvegesre pirítjuk, rátesszük a kolbászt, szalonnát/sonkát. Fedő alatt kicsit főzzük (kb. 10-12 perc). A piros paprika nem szükséges, mert a kolbász engedett a színéből. (Az étrendben amúgy is kevés fér bele.) Rátesszük a karalábé kockákat, kevés vizet teszünk rá (ne lepje el), és addig főzzük, amíg a karalábé teljesen megfő.