Oldal kiválasztása

PÁROLT SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL TÖLTÖTT SZŰZ KAKASTARÉJJAL

Mi kell hozzá? Kb. 6 – 8 adag

 

2 db sertésszűz

300 g savanyú káposzta

só, bors

kacsa/sertészsír

Egy adag  (kb. 200 g) tartalmaz:

Étel neve PÁROLT SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL TÖLTÖTT SZŰZ KAKASTARÉJJAL
Kalória (kcal) 686,63
Fehérje (g) 38,88
Zsír (g) 57,87
Szénhidrát (g) 2,57

Elkészítés:

2 EK zsíron megpárojuk a savanyú káposztát, amit előtte kimosunk (1,2). Kacsazsíron még ízletesebb. Természetesen kicsit megsózzuk, borsozzuk. Ha gyorsan pirulna, egy gondolatnyi vizet öntsünk alá, és vegyük visszább a hőfokot.

Amíg a káposzta készül, előkészítjük a szüzet – lehártyázzuk (3), óvatosan kiterítjük (4), akár egy kissé meg is kloffolhatjuk (5). Mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk (6).

Ráhelyezzük a langyosra hűlt káposztát (7), feltekerjük és hústűkket megtűzzük (8). Kívülről is sózzuk, borsozzuk szintén enyhén (9).

Egy teflon serpenyőben minden oldalról kérget sütünk neki (10, 11), majd egy tepsibe helyezzük és 180′ 10 -12 percig sütjük (12). Ha elkészült, pihentetjük egy kicsit, majd ferdén felszeleteljük.

A serpenyőben szalonna szeleteket sütünk (13), ennek társaságában tálaljuk (14). Sütés előtt baconbe bugyolálhatjuk, ezzel is fokozhatjuk a hatást (15).