Oldal kiválasztása

PIZZADUBLŐR

Mi kell hozzá? (2 -3 fő részére):

 

ALAP:

1 fej karfiol, ami tisztítás után kb. 500 g

2 db tojás

só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, oregano

1 EK zsír

FELTÉT.

ízlés szerint, amit találunk a hűtőben

A receptben:

füstölt kolbász,

szalonna,

gomba,

lilahagyma,

néhány levél bazsalikom

 

 

Egy adag  (kb. 350 g) tartalmaz:

Ezek az adatok akkor érvényesek, ha 2 fő osztozik a pizzán.

Étel neve PIZZA
Kalória (kcal) 502,51
Fehérje (g) 16,48
Zsír (g) 43,00
Szénhidrát (g) 12,21

3 fő estében egy adag 250 g, ami tartalmaz:

Étel neve PIZZA
Kalória (kcal) 335,00
Fehérje (g) 10,99
Zsír (g) 28,67
Szénhidrát (g) 8,14

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és egy konyhai aprítógéppel morzsásra aprítjuk (1, 2).

Egy üvegtálba tesszük, megsózzuk, és a mikróban 5 percig lefedve főzzük (3, 4).

Amikor letelt az 5 perc egy konyharuhára terítjük, és becsomagoljuk, mint egy szaloncukrot. A két végét ellentétes irányba kezdjük el csavarni (5, 6). Ha kéznél van egy férfi, vegyük igénybe az erejét. Nekem egyedül kb. 70 – 80 ml sikerült kipréselnem (7).

A masszához adunk 1 EK zsírt (8), sózzuk, borsozzuk, fokhagymát reszelünk bele, 2 egész tojással összekeverjük az alapot (9).

Nekem van ilyen pizzasütő lapom (10), de egy sima lapos tepsi is megteszi. Beleegyengetjük az összekevert alapmasszát, szépen pizzásra formázzuk, a szélét vastagabbra igazítjuk (11).

A sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. (12).

Amíg sül, a feltéteket készítjük elő (13).

Ha már szép aranybarnás kezd lenni, kivesszük, és rászorjuk a kolbászt, szalonnát, gombát, lilahagymát (14), majd visszatesszük a sütőbe és még kb. 15 percig ugyanazon a hőfokon továbbsütjük (15).