PIZZADUBLŐR
Mi kell hozzá? (2 -3 fő részére):
ALAP:
1 fej karfiol, ami tisztítás után kb. 500 g
2 db tojás
só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, oregano
1 EK zsír
FELTÉT.
ízlés szerint, amit találunk a hűtőben
A receptben:
füstölt kolbász,
szalonna,
gomba,
lilahagyma,
néhány levél bazsalikom
Egy adag (kb. 350 g) tartalmaz:
Ezek az adatok akkor érvényesek, ha 2 fő osztozik a pizzán.
| Étel neve | PIZZA |
| Kalória (kcal) | 502,51 |
| Fehérje (g) | 16,48 |
| Zsír (g) | 43,00 |
| Szénhidrát (g) | 12,21 |
3 fő estében egy adag 250 g, ami tartalmaz:
| Étel neve | PIZZA |
| Kalória (kcal) | 335,00 |
| Fehérje (g) | 10,99 |
| Zsír (g) | 28,67 |
| Szénhidrát (g) | 8,14 |
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és egy konyhai aprítógéppel morzsásra aprítjuk (1, 2).
Egy üvegtálba tesszük, megsózzuk, és a mikróban 5 percig lefedve főzzük (3, 4).
Amikor letelt az 5 perc egy konyharuhára terítjük, és becsomagoljuk, mint egy szaloncukrot. A két végét ellentétes irányba kezdjük el csavarni (5, 6). Ha kéznél van egy férfi, vegyük igénybe az erejét. Nekem egyedül kb. 70 – 80 ml sikerült kipréselnem (7).
A masszához adunk 1 EK zsírt (8), sózzuk, borsozzuk, fokhagymát reszelünk bele, 2 egész tojással összekeverjük az alapot (9).
Nekem van ilyen pizzasütő lapom (10), de egy sima lapos tepsi is megteszi. Beleegyengetjük az összekevert alapmasszát, szépen pizzásra formázzuk, a szélét vastagabbra igazítjuk (11).
A sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. (12).
Amíg sül, a feltéteket készítjük elő (13).
Ha már szép aranybarnás kezd lenni, kivesszük, és rászorjuk a kolbászt, szalonnát, gombát, lilahagymát (14), majd visszatesszük a sütőbe és még kb. 15 percig ugyanazon a hőfokon továbbsütjük (15).