Oldal kiválasztása

PÓRÉHAGYMA KRÉMLEVES

Mi kell hozzá? 6 főre

 

2 szál póréhagyma

2 EK zsír

1 l húslé és kb. 1 l víz

só, bors

70 – 80 g bőrkepép

 

 

Egy adag  (kb. 250 ml) tartalmaz:

Étel neve PÓRÉHAGYMA KRÉMLEVES SZALONNAKOCKÁKKAL
Kalória (kcal) 293,39
Fehérje (g) 4,59
Zsír (g) 26,34
Szénhidrát (g) 9,34

Elkészítés:

A póréhagymát felkarikázzuk.

A zsírt felforrósítjuk, és rádobjuk a póréhagymát.

Sózzuk, borsozzuk, és felendedjük kb. 1 l húsleves levével.

Amikor a hagyma már megpuhult, levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk beletéve a felkockázott bőrkepépet is.

Visszaöntjük a fazékba, és még vizet öntünk hozzá, amennyi szükséges.

Néhány percig még összefőzzük, Zsírjára sütött szalonnakockákkal vagy kolbászchipsszel tálaljuk.