PÓRÉHAGYMA KRÉMLEVES
Mi kell hozzá? 6 főre
2 szál póréhagyma
2 EK zsír
1 l húslé és kb. 1 l víz
só, bors
70 – 80 g bőrkepép
Egy adag (kb. 250 ml) tartalmaz:
| Étel neve | PÓRÉHAGYMA KRÉMLEVES SZALONNAKOCKÁKKAL |
| Kalória (kcal) | 293,39 |
| Fehérje (g) | 4,59 |
| Zsír (g) | 26,34 |
| Szénhidrát (g) | 9,34 |
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk.
A zsírt felforrósítjuk, és rádobjuk a póréhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, és felendedjük kb. 1 l húsleves levével.
Amikor a hagyma már megpuhult, levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk beletéve a felkockázott bőrkepépet is.
Visszaöntjük a fazékba, és még vizet öntünk hozzá, amennyi szükséges.
Néhány percig még összefőzzük, Zsírjára sütött szalonnakockákkal vagy kolbászchipsszel tálaljuk.