Oldal kiválasztása

PÓRÉHAGYMÁS KARFIOLPÜRÉ

Mi kell hozzá? 6 – 8 adag

1 db karfiol

1 db sárgarépa

6 – 8 karika póréhagyma (ujjnyi vastagon szelve)

2 – 3 EK kacsazsír – ezzel finomabb, (de sertészsír is jó)

Egy adag  (kb. 135 g) tartalmaz:

Étel neve Póréhagymás karfiolpüré
Kalória (kcal) 138,10
Fehérje (g) 2,74
Zsír (g) 11,67
Szénhidrát (g) 6,06

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát megtisztítjuk, a póréhagymából leszeletelünk 6 – 8 karikát.

Sós víz felett megpároljuk. Én a vízbe szoktam tenni szárított zöldségkeveréket, amit magam szoktam porrá őrölni, és így adok a vízhez kb. 1 evőkanálnyit. (Ebben is csak étrendbe beleférő zöldségek vannak). Valamivel gazdaságosabb megoldás a Natúr Vegetánál.

Amikor elkészül a karfiol, Etus ismét színre lét. (Ő az én kis konyhai aprítóm.)

Időt sokszor nem írok, mert nekem a karfiol párolása pl.10 perc speciális edényben. Fontos, hogy ne vízzel ellepve készüljön, mert így nagyon vizes lesz. 

Kacsazsírral, és ha szükséges a párolóléből 1 – 2 evőkanálnyival összeturmixolom.

Snidlinggel vagy petrezselyemmel megszórom a tetejét.