PÓRÉHAGYMÁS KARFIOLPÜRÉ

Mi kell hozzá? 6 – 8 adag
1 db karfiol
1 db sárgarépa
6 – 8 karika póréhagyma (ujjnyi vastagon szelve)
só
2 – 3 EK kacsazsír – ezzel finomabb, (de sertészsír is jó)
Egy adag (kb. 135 g) tartalmaz:
Étel neve | Póréhagymás karfiolpüré |
Kalória (kcal) | 138,10 |
Fehérje (g) | 2,74 |
Zsír (g) | 11,67 |
Szénhidrát (g) | 6,06 |
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát megtisztítjuk, a póréhagymából leszeletelünk 6 – 8 karikát.
Sós víz felett megpároljuk. Én a vízbe szoktam tenni szárított zöldségkeveréket, amit magam szoktam porrá őrölni, és így adok a vízhez kb. 1 evőkanálnyit. (Ebben is csak étrendbe beleférő zöldségek vannak). Valamivel gazdaságosabb megoldás a Natúr Vegetánál.
Amikor elkészül a karfiol, Etus ismét színre lét. (Ő az én kis konyhai aprítóm.)
Időt sokszor nem írok, mert nekem a karfiol párolása pl.10 perc speciális edényben. Fontos, hogy ne vízzel ellepve készüljön, mert így nagyon vizes lesz.
Kacsazsírral, és ha szükséges a párolóléből 1 – 2 evőkanálnyival összeturmixolom.
Snidlinggel vagy petrezselyemmel megszórom a tetejét.