RAKOTT KEL
Mi kell hozzá? 6 – 8 adag
1 kisebb fej kelkáposzta
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
1 kg turbó darált hús (60 dkg lapocka, 40 dkg zsírszalonna)
3 sertés agyvelő rózsa
6 db tojás
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
sertés zsír
Egy adag tartalmaz:
| Kalória (kcal) | 478,35 |
| Fehérje (g) | 16,46 |
| Zsír (g) | 44,07 |
| Szénhidrát (g) | 4,21 |
Elkészítés:
Előkészítjük az alapanyagokat:
A kelkáposztát csíkokra szeleteljük. Megtisztítjuk a fokhagymákat, a hagymát. A kelkáposztát megfőzzük a 2 lereszelt fokhagymával, sóval, borssal, kevés köménymaggal. (1,2,3)
Amíg fő a kelkáposzta, foglalkozunk a darált hússal. 1 EK sertés zsíron megdinszteljük a hagymát, majd pirospaprikát szórunk, rá. A darált húst beleforgatjuk, és addig kevergetjük, míg elveszti a színét. (kb. 10 – 15 perc). Ne fedjük le, és érdemes többször szétnyomkodni a fakanállal , amíg fő. (4,5,6,7)
A megfőtt kelkáposztát lecsepegtetjük, kétfelé osztjuk, majd az egyik felét egy tepsi aljára szétterítjük.
A darált húst ráborítjuk, és elosztjuk egyenletesen. (9)
A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a velőkkel összeturmixoljuk, és a darált húst meglocsoljuk vele. (8,10)
A fehérjéből TOTE-t készítünk. https://rofihus.hu/totu-tote/
A kelkáposzta másik felét a darált húsra tesszük, majd a tetejére kenjük a TOTE-t. (12,13,14) Ha nem felejtem el, 1 KK zsírt a TOTE krémbe is teszek, jót tesz neki.
A sütőben 180′ kb. 40-45 percig sütjük.