SERTÉS NYELV ÉS SERTÉS SZÍV TISZTÍTÁSA

Mi kell hozzá?
4 – 6 tagú családnak elegendő mennyiség:
Sertésszív 2-3 db
Sertésnyelv 2-3 db
SERTÉSSZÍV
Egy adag: 140 g mennyiségre
Kalória (kcal) | 134,75 |
Fehérje (g) | 23,72 |
Zsír (g) | 4,21 |
Szénhidrát (g) | 0,56 |
SERTÉSNYELV
Egy adag: 110 g mennyiségre
Kalória (kcal) | 375,88 |
Fehérje (g) | 18,58 |
Zsír (g) | 33,46 |
Szénhidrát (g) | 0,22 |
Elkészítés:
Sertésszív (1):
A sertésszívet kettévágjuk (2). Egy éles késsel belülről kifele haladva eltávolítjuk az inakat (3,4,5). Ezt követően levágjuk a beömlő ereket (6,7). Majd ezt követően ügyelve arra, hogy belülről kifele haladjuk a megmaradt inakat is eltávolítjuk (7,8,9). Felszeleteljük a szívet egyelő szeletekre (10,11), majd tetszés szerint csíkozzuk vagy kockázzuk.
Sertésnyelv (A):
A sertésnyelv hátsó oldalán lévő vékony bőrt, késsel lekaparjuk, addig amíg az a kaparás hatására elválik a nyelvtől.(A,B) Ezután, megfordítjuk és a másik oldalát lehártyázzuk.(C,D) A megtisztított nyelvet kettévágjuk(E) majd csíkozzuk, és egyenlő darabokra kockázzuk.(F,G,H)