STEFÁNIA VAGDALT

Mi kell hozzá? 12 szelet (1 nagyobb méretű őzgerincformában)
1 kg turbó darált hús
( 70 dkg sertéshús – lapocka és 30 dkg zsírszalonna darált keveréke)
2 db tojás
6 db főtt tojás
só, bors, pirospaprika
(Alternatív: szerecsendió, 1 – 2 gerezd fokhagyma, lazításként finomra reszelt sárgarépa, zeller)
Egy adag (2 szelet) tartalmaz:
Étel neve | Stefánia vagdalt |
Kalória (kcal) | 556,22 |
Fehérje (g) | 21,00 |
Zsír (g) | 52,34 |
Szénhidrát (g) | 0,46 |
Elkészítés:
A darált húst beízesítjük, begyúrjuk, közben a tojásokat megfőzzük.
Az őzgerincformát kibéleljük: sütőpapírral, de akár bacon szalonnával is lehet.
A darált hús felét belesimítjuk, a közepén mélyedést készítünk, és belehelyezzük a főtt tojásokat.
A darált hús másik felét rányomkodjuk, oldalt jól elegyengetjük, majd ha baconnel béleltünk, a tetején összeborítgatjuk a baconszeleteket.
Lefóliázva sütőbe tesszük: légkeverés – 180′ – kb. 45 perc
Majd a fóliát levéve, megpitírjuk, és óvatosan kifordítva a formából a másik felét is megpirítjuk.