Oldal kiválasztása

STEFÁNIA VAGDALT

Mi kell hozzá? 12 szelet (1 nagyobb méretű őzgerincformában)

1 kg turbó darált hús

( 70 dkg sertéshús – lapocka és 30 dkg zsírszalonna darált keveréke)

2 db tojás

6 db főtt tojás

só, bors, pirospaprika

(Alternatív: szerecsendió, 1 – 2 gerezd fokhagyma, lazításként finomra reszelt sárgarépa, zeller)

Egy adag  (2 szelet) tartalmaz:

Étel neve Stefánia vagdalt
Kalória (kcal) 556,22
Fehérje (g) 21,00
Zsír (g) 52,34
Szénhidrát (g) 0,46

Elkészítés:

A darált húst beízesítjük, begyúrjuk, közben a tojásokat megfőzzük.

Az őzgerincformát kibéleljük: sütőpapírral, de akár bacon szalonnával is lehet.

A darált hús felét belesimítjuk, a közepén mélyedést készítünk, és belehelyezzük a főtt tojásokat.

A darált hús másik felét rányomkodjuk, oldalt jól elegyengetjük, majd ha baconnel béleltünk, a tetején összeborítgatjuk a baconszeleteket. 

Lefóliázva sütőbe tesszük: légkeverés – 180′ – kb. 45 perc

Majd a fóliát levéve, megpitírjuk, és óvatosan kifordítva a formából a másik felét is megpirítjuk.