SZALONNÁN PIRÍTOTT SERTÉSMÁJ KELBIMBÓVAL
Mi kell hozzá? (2 – 3 adag)
500 g sertésmáj
250 g kelbimbó
3 – 4 gerezd fokhagyma
25 g zsír
150 g füstölt szalonna
só, bors, majoranna
Egy adag (kb. 250 g) tartalmaz:
| Étel neve | SZALONNÁN PIRÍTOTT MÁJ KELBIMBÓVAL |
| Kalória (kcal) | 691,33 |
| Fehérje (g) | 41,93 |
| Zsír (g) | 54,06 |
| Szénhidrát (g) | 9,92 |
Elkészítés:
Kezdjük ezzel:
Első lépésként a kelbimbó megtisztítását javaslom, mert a legtöbb időt ez veszi el ennek a receptnek az elkészítéséből.
A szalonnát felcsíkozzuk, a fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük (1).
1 EK zsíron lepirítjuk a szalonnát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk (2).
Közben a megtisztított kelbimbót kettévágjuk (3), és sós vízben 6 -8 percig főzzük, majd lecsepegtetjük (5).
A májat felcsíkozzuk (4), és a fokhagymás szalonnára dobjuk (6), majorannával és borssal ízesítjük.
Amikor a máj elkészült, lepirult, beleforgatjuk a lecsepegtetett kelbimbót is (7, 8).
A legvégén sózzuk.