Oldal kiválasztása

SZALONNÁN PIRÍTOTT SERTÉSMÁJ KELBIMBÓVAL

Mi kell hozzá? (2 – 3 adag)

 

500 g sertésmáj

250 g kelbimbó

3 – 4 gerezd fokhagyma

25 g zsír

150 g füstölt szalonna

só, bors, majoranna

 

Egy adag  (kb. 250 g) tartalmaz:

 

Étel neve SZALONNÁN PIRÍTOTT MÁJ KELBIMBÓVAL
Kalória (kcal) 691,33
Fehérje (g) 41,93
Zsír (g) 54,06
Szénhidrát (g) 9,92

 

Elkészítés:

Kezdjük ezzel:

Első lépésként a kelbimbó megtisztítását javaslom, mert a legtöbb időt ez veszi el ennek a receptnek az elkészítéséből.

A szalonnát felcsíkozzuk, a fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük (1).

1 EK zsíron lepirítjuk a szalonnát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk (2).

Közben a megtisztított kelbimbót kettévágjuk (3), és sós vízben 6 -8 percig főzzük, majd lecsepegtetjük (5).

A májat felcsíkozzuk (4), és a fokhagymás szalonnára dobjuk (6), majorannával és borssal ízesítjük.

Amikor a máj elkészült, lepirult, beleforgatjuk a lecsepegtetett kelbimbót is (7, 8).

A legvégén sózzuk.