Oldal kiválasztása

SZALONNÁS KARFIOLMORZSA

Mi kell hozzá? 2 főre

 

200 g karfiol

60 g füstölt szalonna

metélőhagyma vagy petrezselyem

só, bors

 

 

Egy adag  (kb. 130 g) tartalmaz:

 

Étel neve SZALONNÁS KARFIOLMORZSA
Kalória (kcal) 236,90
Fehérje (g) 5,10
Zsír (g) 22,30
Szénhidrát (g) 3,90

Elkészítés:

A karfiolrózsákat egy konyhai aprítógépben rizsszemnyire aprítjuk (1,2).

A szalonnát felkockázzuk (3,4), majd kissé zsírjára pirítjuk (5,6).

Ezek után a szalonnakockákat kiszedjük, és a karfiolt ráborítjuk a kiolvadt zsírra (7).

Sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, 3 -4 percig a maximum hőfokon kevergetjük. Nem kell lefedni, mert akkor nagyon megízzad.

A végén ízlés szerint felaprított petrezselyemmel vagy metélőhagymával ízesítjük, és természetesen a szalonna kockákat is hozzáadjuk (8,9).