SZALONNÁS KARFIOLMORZSA
Mi kell hozzá? 2 főre
200 g karfiol
60 g füstölt szalonna
metélőhagyma vagy petrezselyem
só, bors
Egy adag (kb. 130 g) tartalmaz:
| Étel neve | SZALONNÁS KARFIOLMORZSA |
| Kalória (kcal) | 236,90 |
| Fehérje (g) | 5,10 |
| Zsír (g) | 22,30 |
| Szénhidrát (g) | 3,90 |
Elkészítés:
A karfiolrózsákat egy konyhai aprítógépben rizsszemnyire aprítjuk (1,2).
A szalonnát felkockázzuk (3,4), majd kissé zsírjára pirítjuk (5,6).
Ezek után a szalonnakockákat kiszedjük, és a karfiolt ráborítjuk a kiolvadt zsírra (7).
Sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, 3 -4 percig a maximum hőfokon kevergetjük. Nem kell lefedni, mert akkor nagyon megízzad.
A végén ízlés szerint felaprított petrezselyemmel vagy metélőhagymával ízesítjük, és természetesen a szalonna kockákat is hozzáadjuk (8,9).