Oldal kiválasztása

SZALONNÁS PÓRÉHAGYMALEVES CSURGATOTT TOJÁSSAL

Mi kell hozzá? (5-6 adag)

 

300 g füstölt húsos szalonna

1 szál póréhagyma

1 csokor zellerzöld

5 db tojás

1 EK sertészsír

só, bors, pirospaprika

 

Egy adag  (kb. 250 ml) tartalmaz:

Étel neve Póréhagyma leves tojással
Kalória (kcal) 600,42
Fehérje (g) 10,83
Zsír (g) 60,52
Szénhidrát (g) 3,06

Elkészítés:

A felkockázott szalonnát a zsíron lepirítjuk (1), majd a felkarikázott póréhagymát(2) is rádobjuk. Sózzuk (enyhén!, mert a szalonna is sós), borsozzuk és egy kevés pirospaprikával meghintjük a színe kedvéért. Jöhet a felaprított zellerzöld (3), jól összeforgatjuk (4), és kb. 1,5 l vízzel felöntjük (5). Forrásnál visszavesszük a hőfokot, és kb. 15 percig főzzük, majd a felvert tojásokat belecsorgatjuk (6,7), amivel további 2-3 percet főzzük. (8)

Ugye milyen egyszerű és gyors?