SZALONNÁS PÓRÉHAGYMALEVES CSURGATOTT TOJÁSSAL
Mi kell hozzá? (5-6 adag)
300 g füstölt húsos szalonna
1 szál póréhagyma
1 csokor zellerzöld
5 db tojás
1 EK sertészsír
só, bors, pirospaprika
Egy adag (kb. 250 ml) tartalmaz:
| Étel neve | Póréhagyma leves tojással |
| Kalória (kcal) | 600,42 |
| Fehérje (g) | 10,83 |
| Zsír (g) | 60,52 |
| Szénhidrát (g) | 3,06 |
Elkészítés:
A felkockázott szalonnát a zsíron lepirítjuk (1), majd a felkarikázott póréhagymát(2) is rádobjuk. Sózzuk (enyhén!, mert a szalonna is sós), borsozzuk és egy kevés pirospaprikával meghintjük a színe kedvéért. Jöhet a felaprított zellerzöld (3), jól összeforgatjuk (4), és kb. 1,5 l vízzel felöntjük (5). Forrásnál visszavesszük a hőfokot, és kb. 15 percig főzzük, majd a felvert tojásokat belecsorgatjuk (6,7), amivel további 2-3 percet főzzük. (8)
Ugye milyen egyszerű és gyors?