TÁRKONYOS SERTÉS RAGULEVES
Mi kell hozzá?
500 g sertés lapocka
1 EK zsír
50 g vöröshagyma
85 g petrezselyemgyökér
100 g közepes sárgarépa
1/2 karalábé
70 g zeller
só, bors, tárkony
bőrkepép
1/2 citrom leve
Egy adag (kb. 300 ml) tartalmaz:
| Étel neve | TÁRKONYOS SERTÉS RAGULEVES |
| Kalória (kcal) | 267,11 |
| Fehérje (g) | 12,86 |
| Zsír (g) | 22,44 |
| Szénhidrát (g) | 3,72 |
Elkészítés:
A zsíron üvegesre pirítjuk a felaprított hagymát (1).
Rátesszük a felkockázott húst és sóval, borssal ízesítjük (2). Ezt a húsalapot majdnem készre főzzük.
Ekkor a felaprított zöldségeket is beleforgatjuk (4), majd a kellő mennyiségű vízzel felengedjük.
Tipp: minél kevesebb zöldséget igyekezzünk használni! Az a kevés zöldség akkor tűnik többnek, ha minél apróbbra vágjuk, vagy akár V gyaluval vékonyra csíkozzuk.
Kevés lével a bőrkepépet összeturmixoljuk, és a leveshez adjuk (5, 6).
A tárkonyt a végén adjuk hozzá, 2 – 3 percig főzzük vele (7).
Pár perc után kész is. Lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint citrommal ízesítjük (8).
A család egyik kedvence, mindig sikere van (9).
Ezt a levest húsgombóccal is elkészíthetjük. Ekkor megfordul a sorrend. Először a hagymára tesszük a zöldséget, vízzel felengedjük, majdnem készre főzzük.
Ezután tesszük bele a gombócokat, majd a bőrkepép, a tárkony és a citrom követi (10)