Oldal kiválasztása

TÁRKONYOS SERTÉS RAGULEVES

Mi kell hozzá?

 

500 g sertés lapocka

1 EK zsír

50 g vöröshagyma

85 g petrezselyemgyökér

100 g közepes sárgarépa

1/2 karalábé

70 g zeller

só, bors, tárkony

bőrkepép

1/2 citrom leve

Egy adag  (kb. 300 ml) tartalmaz:

 

Étel neve TÁRKONYOS SERTÉS RAGULEVES
Kalória (kcal) 267,11
Fehérje (g) 12,86
Zsír (g) 22,44
Szénhidrát (g) 3,72

Elkészítés:

A zsíron üvegesre pirítjuk a felaprított hagymát (1).

Rátesszük a felkockázott húst és sóval, borssal ízesítjük (2). Ezt a húsalapot majdnem készre főzzük.

Ekkor a felaprított zöldségeket is beleforgatjuk (4), majd a kellő mennyiségű vízzel felengedjük.

Tipp: minél kevesebb zöldséget igyekezzünk használni! Az a kevés zöldség akkor tűnik többnek, ha minél apróbbra vágjuk, vagy akár V gyaluval vékonyra csíkozzuk.

Kevés lével a bőrkepépet összeturmixoljuk, és a leveshez adjuk (5, 6).

A tárkonyt a végén adjuk hozzá, 2 – 3 percig főzzük vele (7).

Pár perc után kész is. Lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint citrommal ízesítjük (8).

A család egyik kedvence, mindig sikere van (9).

Ezt a levest húsgombóccal is elkészíthetjük. Ekkor megfordul a sorrend. Először a hagymára tesszük a zöldséget, vízzel felengedjük, majdnem készre főzzük.

Ezután tesszük bele a gombócokat, majd a bőrkepép, a tárkony és a citrom követi (10)