TÖLTÖTT DAGADÓ
Mi kell hozzá?
1 felszúrt dagadó
20 dkg sertésmáj
20 dkg darált hús
2 db főtt tojás
1 db egész tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika, majoranna
petrezselyemzöld
Egy adag tartalmaz:
| Étel neve | Töltött dagadó 2 |
| Kalória (kcal) | 499,59 |
| Fehérje (g) | 33,41 |
| Zsír (g) | 40,18 |
| Szénhidrát (g) | 1,37 |
Elkészítés:
Elkészítjük a tölteléket.
A májat konyhai aprítóval ledaráljuk.
Belekeverjük a darált húst is, azzal is tovább zúzzuk.
Ízesítjük, majd az apró kockákra vágott főtt tojást is, és a petrezselyemzöldet is belevegyítjük.
Megtöltjük a dagadót, amit előtte besóztunk, beborsoztunk.
Fólia alatt sütjük 180 fokon légkeveréssel kb. 60 percet, majd fólia nélkül még 15-20 percig kicsit magasabb hőfokon.