TOTE – TOTU
Mi kell hozzá?
Kb. 2 dl TOTE elkészítéséhez:
5 – 6 db tojás fehérje
3 l víz
só
1/2 citrom leve
200 ml tartalmaz:
| Kalória (kcal) | 1,14 |
| Fehérje (g) | 0,26 |
| Zsír (g) | 0,01 |
| Szénhidrát (g) | 0,01 |
Elkészítés:
A vizet feltesszük forrni. Kb. 1 TK sót és a citromlét beletesszük.
A tojás fehérjébe is teszünk 1 TK sót, és villával kissé felverjük.
Amikor a víz forrni kezd, belekeverjük a fehérjét.
3 – 4 percig főzzük, vigyázva, hogy ki ne fusson.
Utána leszürjük. A léből egy keveset felfogunk, amivel később hígíthatjuk a TOTUT, annak megfelelően, hogy mire használjuk.
Ha teljesen lecsepegtetjük, és darabosra hagyjuk, akkor túró imitátor lesz belőle. Ha a lével egy mixerben kidolgozzuk, akkor tejföl utánzat lesz belőle, ami kiválóan alkalmas rakott ételek lefedésére.
A rakott kel elengedhetetlen „kalapja”.