Oldal kiválasztása

TURBÓ FASÍRT

Mi kell hozzá?

1500 g turbó darált hús:

  • 1000 g darált lapocka
  • 500 g darált zsírszalonna
  • 2 egész tojás
  • só, bors, pirospaprika,
  • szerecsendió, fokhagyma, vöröshagyma, zeller vagy cukkini

Egy adag  (kb. 150 g) tartalmaz:

Kalória (kcal) 659,47
Fehérje (g) 20,23
Zsír (g) 64,23
Szénhidrát (g) 0,34

Elkészítés:

Első küldetés: Találjunk egy hentest, aki hajlandó a zsírszalonnát és a húst együtt ledarálni!

Ha ez megvan, akkor jól dolgozzuk össze a két összetevőt. (1)

Alapízesítés: só, bors, pirospaprika, 2 egész tojás (2,3)

Még adhatunk hozzá: szerecsendiót, fokhagymát, vöröshagymát lereszelve, ezeket ízlés szerint.

Lazíthatjuk a keveréket egy kevés (100 -120 g) lereszelt zellerrel vagy cukkínivel, aminek a levét kinyomkodjuk, ha eresztett.

Az elkészítésnek több módja van:

  • őzgerinc formában, egyben, sütőben megsütve – 180 fok 45 perc fólia alatt, utána egy tepsibe kiborítva pirosra sütjük még kb. 10 perc alatt
  • sütőpapírra lapított gombócokat halmozunk, és így sütjük ki a sütőben
  • az én kedvenc technikám, ha fasírtgolyókat szeretnék: Wok-ban sertészsírt olvasztok, és ebben sütöm ki (4)

Ez a mennyiség nálunk két alkalmat szolgál ki. Kettéosztom, és a felét a fagyasztóba teszem.