TURBÓ FASÍRT

Mi kell hozzá?
1500 g turbó darált hús:
- 1000 g darált lapocka
- 500 g darált zsírszalonna
- 2 egész tojás
- só, bors, pirospaprika,
- szerecsendió, fokhagyma, vöröshagyma, zeller vagy cukkini
Egy adag (kb. 150 g) tartalmaz:
Kalória (kcal) | 659,47 |
Fehérje (g) | 20,23 |
Zsír (g) | 64,23 |
Szénhidrát (g) | 0,34 |
Elkészítés:
Első küldetés: Találjunk egy hentest, aki hajlandó a zsírszalonnát és a húst együtt ledarálni!
Ha ez megvan, akkor jól dolgozzuk össze a két összetevőt. (1)
Alapízesítés: só, bors, pirospaprika, 2 egész tojás (2,3)
Még adhatunk hozzá: szerecsendiót, fokhagymát, vöröshagymát lereszelve, ezeket ízlés szerint.
Lazíthatjuk a keveréket egy kevés (100 -120 g) lereszelt zellerrel vagy cukkínivel, aminek a levét kinyomkodjuk, ha eresztett.
Az elkészítésnek több módja van:
- őzgerinc formában, egyben, sütőben megsütve – 180 fok 45 perc fólia alatt, utána egy tepsibe kiborítva pirosra sütjük még kb. 10 perc alatt
- sütőpapírra lapított gombócokat halmozunk, és így sütjük ki a sütőben
- az én kedvenc technikám, ha fasírtgolyókat szeretnék: Wok-ban sertészsírt olvasztok, és ebben sütöm ki (4)
Ez a mennyiség nálunk két alkalmat szolgál ki. Kettéosztom, és a felét a fagyasztóba teszem.