Oldal kiválasztása

ZELLER KRÉMLEVES

Mi kell hozzá? (6 adag)

700 g zellergyökér

70 g vöröshagyma

60 g sertészsír

1,5 l húslé

Egy adag  (kb. 300 ml) tartalmaz:

Étel neve Zeller krémleves
Kalória (kcal) 146,01
Fehérje (g) 3,25
Zsír (g) 11,58
Szénhidrát (g) 6,86

Elkészítés:

Megtisztítjuk a hozzávalókat. A zellert kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a zsíron üvegesre pároljuk és rádobjuk a zellerkockákat.

Ezeken a fotókon 1 kisebb darab sárgarépa is szerepel – nem szükséges, jelen esetben a színe miatt került bele, és azért, mert a zellerből hiányzott egy kis darab.

Só, bors kerül bele.

Felöntjük a húslével, és puhára főzzük. 

Összeturmixoljuk a bőrkepéppel (akár ki is hagyható, de gondoljunk a bőrünkre és az izületeinkre), majd még annyi vizet teszünk hozzá, amennyit az ízlésünk diktál. 

Visszaöntve a fazékba még forralunk rajta néhány percet.

A feltét rá kolbász vagy szalonna chips lehet.