ZELLER KRÉMLEVES
Mi kell hozzá? (6 adag)
700 g zellergyökér
70 g vöröshagyma
60 g sertészsír
1,5 l húslé
Egy adag (kb. 300 ml) tartalmaz:
| Étel neve | Zeller krémleves |
| Kalória (kcal) | 146,01 |
| Fehérje (g) | 3,25 |
| Zsír (g) | 11,58 |
| Szénhidrát (g) | 6,86 |
Elkészítés:
Megtisztítjuk a hozzávalókat. A zellert kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a zsíron üvegesre pároljuk és rádobjuk a zellerkockákat.
Ezeken a fotókon 1 kisebb darab sárgarépa is szerepel – nem szükséges, jelen esetben a színe miatt került bele, és azért, mert a zellerből hiányzott egy kis darab.
Só, bors kerül bele.
Felöntjük a húslével, és puhára főzzük.
Összeturmixoljuk a bőrkepéppel (akár ki is hagyható, de gondoljunk a bőrünkre és az izületeinkre), majd még annyi vizet teszünk hozzá, amennyit az ízlésünk diktál.
Visszaöntve a fazékba még forralunk rajta néhány percet.
A feltét rá kolbász vagy szalonna chips lehet.