Oldal kiválasztása

ZELLERPÜRÉ

Mi kell hozzá?

 

1 nagy zeller

1 fej hagyma

50 g zsír

só, bors

Egy adag  (kb. 150 g) tartalmaz:

 

Étel neve ZELLERPÜRÉ
Kalória (kcal) 92,13
Fehérje (g) 1,92
Zsír (g) 6,00
Szénhidrát (g) 7,39

Elkészítés:

A zellert megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A hagymát szintén felaprítjuk.

A zsírt felhevítjük, és a hagymát üvegesre dinszteljük (1).

Rátesszük a zellerkockákat, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk (2).

Nagyon kevés vizet öntünk rá, épp csak annyit, hogy le ne égjen (kb. 1 dl).

Lefedve puhára főzzük a zellert, majd botmixerrel esetleg konyhai aprítóval vagy turmixgéppel pürésítjük (3).

Krumplipüré helyett kiváló köret húsok mellé (4, 5).