ZELLERPÜRÉ
Mi kell hozzá?
1 nagy zeller
1 fej hagyma
50 g zsír
só, bors
Egy adag (kb. 150 g) tartalmaz:
| Étel neve | ZELLERPÜRÉ |
| Kalória (kcal) | 92,13 |
| Fehérje (g) | 1,92 |
| Zsír (g) | 6,00 |
| Szénhidrát (g) | 7,39 |
Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A hagymát szintén felaprítjuk.
A zsírt felhevítjük, és a hagymát üvegesre dinszteljük (1).
Rátesszük a zellerkockákat, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk (2).
Nagyon kevés vizet öntünk rá, épp csak annyit, hogy le ne égjen (kb. 1 dl).
Lefedve puhára főzzük a zellert, majd botmixerrel esetleg konyhai aprítóval vagy turmixgéppel pürésítjük (3).
Krumplipüré helyett kiváló köret húsok mellé (4, 5).