ZELLERTARHONYA
Mi kell hozzá? (3 – 4 főre)
100 g füstölt szalonna
30 g (1 EK) zsír
300 – 400 g zeller
só, bors, petrezselyem
Egy adag (kb. 150 g) tartalmaz:
| Étel neve | ZELLERTARHONYA |
| Kalória (kcal) | 269,90 |
| Fehérje (g) | 3,68 |
| Zsír (g) | 26,03 |
| Szénhidrát (g) | 5,05 |
Elkészítés:
A megtisztított és feldarabolt zellert egy konyhai aprítóban a kívánt méretűre aprítjuk (1).
A felkockázott szalonna zsírját 1 EK zsíron kisütjük (2,3), majd ráborítjuk a zellert (4).
Néhány percig magas hőfokon forgatjuk. Ez alatt kissé összeesik.
Lezárva a hőforrást, petrezselyemmel meghintjük (5).
Kiváló köret pörköltök, szószos ételek mellé (6).