ZÖLDFŰSZERES GOMBA
Mi kell hozzá? (2 – 3 főre)
500 g csiperke gomba
25 – 30 g zsír
só, bors
Ízlés szerint: petrezselyem, snidling, lestyán, bazsalikom, oregano
Nem az összes! Nekem a petrezselyem alap és mellé választok még egyet hangulattól függően.
Egy adag (kb. 120 g) tartalmaz:
| Étel neve | ZÖLDFŰSZERES GOMBA |
| Kalória (kcal) | 105,37 |
| Fehérje (g) | 6,89 |
| Zsír (g) | 6,88 |
| Szénhidrát (g) | 3,85 |
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. (1) (Egy tojás szeletelő segítségünkre lehet ebben.)
A zsírt felhevítjük (2), és rádobjuk a gombaszeleteket.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük (3), és lefedés nélkül addig pirítjuk, amíg kissé összeesik és itt – ott aranybarna nem lesz.
Sültekhez szalonnával kiegészítve remek főételt tálalhatunk (4).