Oldal kiválasztása

ZÖLDFŰSZERES GOMBA

Mi kell hozzá? (2 – 3 főre)

500 g csiperke gomba

25 – 30 g zsír

só, bors

Ízlés szerint: petrezselyem, snidling, lestyán, bazsalikom, oregano

Nem az összes! Nekem a petrezselyem alap és mellé választok még egyet hangulattól függően.

Egy adag  (kb. 120 g) tartalmaz:

Étel neve ZÖLDFŰSZERES GOMBA
Kalória (kcal) 105,37
Fehérje (g) 6,89
Zsír (g) 6,88
Szénhidrát (g) 3,85

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. (1) (Egy tojás szeletelő segítségünkre lehet ebben.)

A zsírt felhevítjük (2), és rádobjuk a gombaszeleteket.

Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük (3), és lefedés nélkül addig pirítjuk, amíg kissé összeesik és itt – ott aranybarna nem lesz.

Sültekhez szalonnával kiegészítve remek főételt tálalhatunk (4).